XXXXX

Düşündüğümüz kadar...


Ak Parti üzerine yoğunlaşan yerel seçim süreci beklentileri sadece yerelde değil ulusal medyada sıklıkla işlenen temalar arasında yerini almayı sürdürüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 4 il ve 2 ilçe ile ilgili ısrarı yer aldı dünkü haberlerde. İzmir, Antalya, Eskişehir ve Diyarbakır’ı istediği aktarılan Erdoğan’ın iki ilçe; Kadıköy ve Çankaya ile ilgili de özel çalışma talep ettiği yansıtıldı.
Silivri’ye özel hassasiyet beslediğine inandırıldığımız için açıkçası ilçemizden söz edilmediğini görünce şaşırdım biraz. Ya Ak Parti’nin Silivri ile ilgili kazanma umudu yok ya da gerçekten bizim bildiğimiz ve düşündüğümüz kadar umursamıyor…
Genel merkezin yerel seçim çalışmalarını neticelendirerek, takvimini belirledikten sonra teşkilat görevlerinden istifa sürecinin önümüzdeki günler başlaması bekleniyor. Bu süreçte açıkçası AK Parti İlçe Yönetiminde büyük bir değişime gidileceğini düşünüyorum… Yerel seçim beklentilerinin de şifreleri önemli ölçüde çözülmüş olur.

"YEREL YÖNETİMLERDE GÖREV VERECEĞİZ…”

Son günlerde giderek daha sıklıkla "Sana yerel yönetimlerde görev vereceğiz” vaadini işitir oldum. Karakaş’ın Muharrem Eren’e köy meydanında ilettiği bu söz ne ilk ne sondur tahmin edersiniz. Bugüne kadar belediyede iş verme sözü kim verdiyse seçimi aldı Silivri’de… Aldıktan sonra o verilen vaatlerin büyük bir bölümünün gerçekleşmediğini de belirtmeme gerek yok sanıyorum. Çünkü mümkünatı yok. Olsa eminim ki siyasetçilerimiz verdikleri bu sözleri de tutmak, yerine getirmek isterler pek tabi…
Hüseyin Turan’ın 2004 yerel seçimlerin ardından işe alma konularında yaşadığı sıkıntı hatırlanacaktır mutlaka.
2009’da Özcan Işıklar’ın 7 bin kişiye iş bulma sözünü ‘belediyede işe yerleşmek’ olarak algılayanlar belli bir hayal kırıklığı yaşasa da Kariyer ve İstihdam Ofisi binlerce Silivriliye iş imkânı sundu.
Uygun bulan ve bulmayanları elersek geriye ne kalırın hesabını yapmayacağım. Yani Karakaş, seçimi kazanma konusunda iyi yolda… Doğru yolda mı orası biraz karışık işte…

SİLİVRİ NEREYE GİDİYOR?
Liman, Kanal Projesi, Silikon Vadisi, Kongre alanları vs. çok acayip projelerle anılıyoruz. Uluslararası şirketlerin yatırım alanı görünümüne bürünüyor bir yanıyla Silivri… Büyük projeler, dar imkânlar çelişkisinde nasıl ve nereye gider bu iş akıllarda soru işareti. Sözünü ettiğim, adını verdiğim projelerin rüzgârı bile Silivri ile ilgili heyecanları taze tutmaya yeterken, gerçekleşme imkânlarını arttıran sonuçlarının yaratacağı etkiyi düşünün artık…
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, İBB’nin bölgemizdeki en önemli ve göz önünde olan yatırımı seçimlere 7 ay kala halen daha bitecek gibi durmuyor. Hava koşulları muhalefetine takılmadan şu dere ıslah olayını bir rayına sokmakta yarar var, eğer ki bunu referans olarak seçmenin önüne sürmeye hazırlanıyorlarsa AK Parti ve İBB… Hatırlatmak istedim… Silivri’nin il olarak açıklanacağı duyumunu giderek daha çok kişi ve yetkili ağızdan duyar olduk; hayırlısı inşallah!

BAŞSAĞLIĞI
İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürümüz Hasan Güven’in annesi hakkın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.

GEÇMİŞ OLSUN
Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Aday Adayı Hayrettin Aksu, geçtiğimiz günlerde bir ameliyat geçirdi. Kendisine geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

"Beni dışarıdan yargılayanlara söyleyecek sözüm yok, zaten dışarıda kalmaları onlara yetiyor..." M.Twain

YORUM YAP