Düşünce, tasarım ve üretim süreci yerinde görüldü

Düşünce, tasarım ve üretim süreci yerinde görüldü

8.04.2017 12:05:10

Çizgi Koleji öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde keşif alanı olarak belirledikleri Albayrak Tente ve Branda Fabrikası'nda düşünce, tasarım Arge ve üretim sürecini yerinde gördüler.

Finlandiya modelini benimseyen Çizgi Koleji, öğrencilerini eğitirken eğitimdeki amacı yaşatarak göstermek ve gelecekteki hedeflerini belirlemede katkı sağlamak amacıyla, Teknoloji ve Tasarım Dersi planlama kapsamında, konfor alanından çıkararak keşif alanına yöneldi. 7. Ve 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte 145 aileye istihdam kapısı açan ABD, Avrupa, Çin, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlarında içinde bulunduğu 81 ülkeye ihracatta bulunan, kendi makinesini kendi ihtiyacına göre tasarlayan, üreten ve üretim için geliştirdiği bu makinelerle üretiminin kalitesini artıran Albayrak Tente ve Branda Fabrikasına ziyarette bulundular.
Fabrika sahibi Yunus Albayrak ve fabrika müdürü Hakan Bey öğretmen ve öğrencileri, kapıda karşılayarak ikramlarda bulundu ve sohbet etti. Yunus Albayrak bütün üretim ve ARGE sürecini bizzat kendisi çalışan mühendis ve üretim elemanlarıyla birlikte tanıttı.
Öğretmenlerden Lale Çetin, “1969 Yılında Üsküp'ten gelip vizyonu ve misyonu geniş bir markanın doğmasına ve dünyanın 81 ülkesinde aranır duruma gelmesine neyin neden olduğu açıkça, 65 yaşına rağmen, heyecan ve bakışlarında görülüyordu.
Ürün çeşitlendirmesi, ARGE çalışmaları üretimi hızlandıran kolaylaştıran kendilerinin geliştirdiği makineleriyle öğrencilerimiz neyi niçin öğrendiklerini somutlandırdılar, ufuklarına yeni bir pencere daha açtılar.” şeklinde izlenimlerini paylaştı.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Baldöktü’nün yeni eseri
Sonraki » Pinokyo

YORUM YAP