XXXXX

Düşman Polemiği

Ak Parti, siyaset yapmak için bütün fırsatları değerlendireceğini ortaya koydu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge Milletvekili Umut Oran’ın açıklamalarını kendine dert edinen Ak Partililerin açıklamalarını görünce aklıma ne geldi. Kipa mevzusunda da Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelmişti Metin Karakaş. Daha sonraki süreçte Kılıçdaroğlu’nun yıldızı öyle bir parladı ki ‘yıkılmaz’ denilen Deniz Baykal birkaç günde gitti yerine genel başkan oldu. İster misiniz Umut Oran da bu polemikten sonra alsın başını yürüsün. Kimse kusura bakmasın, özellikle söylemlerini eleştirenler Oran’ın özgeçmişine bir göz gezdirdim son gelişmelerin ardından; CHP’nin Genel Başkanlığı’na yakışacak bir isim.
Silivri’de iktidar ile muhalefetin arasında gelişen ‘düşman’ polemiğine gelince, bana biraz zorlama ve biraz da abartı geldi. Süreci mahkemeye taşımak, önerge vermeye gerek var mıydı tartışılır. Oran’a bir şey olmaz da (milletvekili dokunulmazlığı var), sürece dahil edilen Işıklar’ın söyledikleri daha da masumane… Neyse siyasetçilerin bildiği bir şey vardır elbet bu kadar üzerinde durduklarına göre…  

NİCE YILLARA
Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Fevzi Aslan’ın doğum günü bugün. Doğum gününü kutluyor, ailesi ve dostlarıyla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice yıllar diliyoruz.

HALK MEMNUNİYETİ-3
Silivri Belediyesi’nin İlçe Girişinde gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemelerinden haberdar olanların oranı %51, faydalandıklarını belirtenlerin oranı %39. Çalışmayı ‘çok iyi’ olarak değerlendirenlerin oranı 9, ‘iyi’ diyenler %33. ‘Başarısız’ bulanların oranı %14.
Belediyenin Gökhan Kurtulmuş Konuk Evi’nde gerçekleştirdiği düzenlemelere ilişkin sorulara %70 oranında ‘haberdar değilim’ yanıtı verilirken, ‘haberim var faydalanıyorum’ diyenlerin oranı %11. Düzenlemeye ‘çok iyi’ diyenlerin oranı %9, ‘iyi’ olarak nitelendirenler %33’ken ‘başarısız’ bulanların oranı %4.
Balıkçılar Çarşısı’nda yapılan düzenlemeler hakkında ‘haberdar değilim’ diyenlerin oranı %25, ‘haberim var faydalanıyorum’ şıkkını işaret edenler %61. Çalışmayı ‘çok iyi’ olarak değerlendirenlerin oranı %17. ‘İyi’ diyenlerin oranı %44. ‘Başarısız’ bulanlar %5.
Prestijli yol ve kaldırım çalışmalarından haberdar olmadığını söyleyenlerin oranı %26. ‘Haberim var, faydalandığım bir hizmet’ diyenlerin oranı %67. Bu proje hakkında ‘çok iyi’ + ‘iyi’ diyenlerin oranı toplamda %57. ‘Başarısız’ bulanların oranı da %16.
Meydan düzenlemeleri konusunda haberdar olmadığını söyleyenlerin oranı %25’ken, süreci ‘faydalandığı hizmet’ olarak belirtenlerin oranı %66. Bu çalışmayı ‘çok iyi’ + ‘iyi’ olarak yorumlayanların oranı %50’yken, ‘başarısız’ bulanların oranı %19.
Belediyenin Engelli Kafe çalışmasından haberdar olmadığını söyleyenlerin oranı %75’ken, haberi olup faydalandığını söyleyenler %13. Söz konusu hizmeti ‘çok iyi’ + ‘iyi’ olarak değerlendirenlerin oranı %45. ‘Başarısız’ bulanların oranı %11.
Haberin devamı 08.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP