Duru: Silivrispor’un şirketleşmesi şart

Duru: Silivrispor’un şirketleşmesi şart

27.11.2017 09:24:22

Kulübün saha ve idari kısımda mücadele edilen konular ve de koşulları aktarmayı sürdüren Akgün Duru, Silivrispor'un şirketleşmesi gerektiğini, gerekçeleriyle anlattı.

Silivrispor'un 60 yıl sonra gelen ikinci 2. Lig macerasında kulübün gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmayı sürdüren Başkan Akgün Duru, yapacakları, hassasiyetleri ve hedeflerini Hürhaber aracılığıyla ortaya koydu.

“2004 YILINDAN BU YANA STAT VE İDARİ BİNAYA ÇİVİ DAHİ ÇAKILMAMIŞ”
Sevginar SALİ: Silivrsipor gündeminde sözünü ettiğimiz konular dışında, kamuoyunun bilmesi gereken başka neler var?
Akgün DURU: Stat ve idari binaya 2004 yılından bu yana, İhsan Atun zamanında yapılan tesisler dışında, çivi çakılmamış. Kulüp binasının tavanı geldiğimizde akıyordu. Statta soyunma odalarına girdik tam bir rezalet. Statta maç oynanmasına dahi izin verilmiyordu. Kulüp tarihinin ilk tapusunu biz aldık; store… Güreş ve basketbol şubeleri açıktı aktif duruma getirdik. Boks şubesini açtık. Atletizme başvurduk. Tüm bu süreçlerde bir kişi statla ilgili haber yapmadı!

Sevginar SALİ: Çıkan haberleri hatırlıyorum…
Akgün DURU: Evet ama hak ettiği tarzda değildi yine de bence… Store, kulüp otobüsü ile ilgili kimse haber yapmadı! Tamam, belediyeden tahsis ettik ama ilk defa kulübün bir otobüsü oldu. Bunları Tekirdağ gazetesi, Urfa gazetesi haber yapıyor; biz yapmıyoruz… Bunlar sitemlerimiz olan konular yine de, her şeye rağmen bizler fiziksel ve kurumsal anlamda gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

YILDIRIM: YAPILAN HABERLER ART NİYETLİ
Cengiz Yıldırım: Ligin başından bu yana yapılan haberler de iyi niyetli değil. Moral ve motivasyon açısından olumsuz etki yaratacak cinsten yorumlar içermeyi sürdürüyor….

“İSTİFAMIN İSTENMESİNE BİRŞEY DEMEM AMA HAKARETLERE SESSİZ KALACAK DEĞİLİM”
Akgün DURU: Örneğin; “insanlarla kavga ettiniz” diyorsunuz. Evet ettik. Ben de insanım ben de kendimi kaybediyorum. Para istendi vermedim diye istifamın istenmesine ben bir şey demem, ama aileme küfür edilmesine, onların yanında bana hakaret edilmesine sessiz kalamam; kimse kusura bakmasın. O noktadan sonra kulüp başkanlığını falan düşünecek durumum yok benim. Herkes de benim yaptığımı yapar.

“BENİM AÇIMDAN KULÜP ŞU AN HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA”
Kendi adıma söylüyorum planlamalarımı işimi, gücümü, gelecek istikbalimi kesinlikle kulübün önüne koymuyorum. Kulüp şu an her şeyin önüne geçmiş durumda. Çünkü önemli bir sorumluluk aldım. Tekrarlıyorum, normal bir genel kurul değildi önemli bir iddiayı ortaya koyduk. Bizi destekleyen, daha önce kulüp tarihinde hiç görülmemiş bir voltran vardı genel kurulda. Onlara karşı sorumluluk duygusu içindeyiz. Ve bu görevin üstesinden layığı ile geleceğiz. Kulüp, Allah'ın izni ile şahıslara olan borcundan kurtulacak ve 2. Lig'te kalarak tarihinin en büyük başarısına imza atacak; çünkü biz daha önce bu Lig'te kalamadık. Çok zorlanıyoruz, yeterli desteği de görmediğimize inanıyorum ama en zorunu atlattık, bundan sonrası daha kolay olacak.

“ŞU ANDAKİ SEYİRCİ HASILATIMIZ GÜVENLİKLERE VERDİĞİMİZ PARAYI KARŞILAMIYOR”
Örneğin karşı karşıya kaldığımız bir diğer haksızlığı da paylaşmak istiyorum… Kulübün gelirlerinden biri seyirci hasılatıdır. Bizim şu andaki seyirci hasılatımız güvenliklere verdiğimiz parayı karşılamıyor. 50 özel güvenlik hiçbir maçta yok. Pendik maçında sıkıntı oldu haftalardır aynı şey uygulanıyor. 200 çevik kuvvet ve özel güvenlik geliyor bunların bize maliyeti maç hasılatının üzerinde. Adam ölmedi orada herkes anlaştı; çekin artık bu güvenlik tedbirlerini! Karagümrük'ü bilenler bilir. Maça gittik onlarda bile 15 özel güvenlik var ve her hafta kavga söz konusu. Bizde tek sefere mahsus bir şey yaşandı… Herkes anlaştı! Bizim ekonomimiz boğazlanmasın artık! Hiçbir stada gitmiyor bizim maçlara toma geliyor!

“BARIŞ SAĞLANDI, GÜVENLİK TEDBİRLERİNE İLİŞKİN KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Sevginar SALİ: Ne kadar sürecek bu?
Akgün DURU: Kaymakamın kararına bağlı. Tamam Pendik maçından sonra ben de dahil olmak üzere bir takım gerginlikler yaşadık. Ama ondan sonra herkes barıştı.

Sevginar SALİ: Silivrispor taraftar grupları arasında sorun çözüldü mü?
Akgün DURU: Tabi… Birbirlerine destek veriyorlar. Karşılıklı konuşuyorlar. Sorun çıkacak diye bu kadar önlemi sürdürüyorsunuz, ekonomik anlamda kulübe külfet yüklüyorsunuz. Yetkililer ve ya büyüklerimiz tarafından kulübe masraf çıkartmak değil katkı sağlamak esas olmalı. Bize hiç gelir işaret edilmiyor! Bu kulüp Silivri'nin… Alınan önlemler hep gidere yönelik olmasın, gelir sağlayıcı olanları da bekliyoruz.

“BAYAN VE ÇOCUKLARDAN MAÇLARDA PARA ALMIYORUZ”
Bayanlardan, çocuklardan para almıyoruz. Parası olmayıp da maç izlemek isteyenleri de ücretsiz alıyoruz stada. Paraya ihtiyacımız mı yok? Acayip var. Ama hem galibiyet veremiyor hem de insanları maça parası yok diye almayalım mı?
Kulüp ağlama duvarı değil ama açıklama duvarı. Ben içinde bulunduğumuz durumu ve yaşadıklarımızı kamuoyuna anlatmak durumundayım. Üyelerin yarısından bir fazlası kulüp tarihinde ilk defa bizim göreve geldiğimiz olağan üstü genel kurulda toplanmış. Geçmiş ve şimdiki dönem belediye başkanları, başkan yardımcıları, ilçe başkanları, STK temsilcileri herkes ortak bir amaçla oradaydı; bunun önemi büyük…

“ASLANLAR GİBİ BORCUMUZU ÖDERİZ, TAKIM LİGTE KALIR BİZ DE İZİN İSTERİZ”
Sevginar SALİ: Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceksiniz?
Akgün DURU: Zor şartlara alıştık. Her şeye rağmen aslanlar gibi borcumuzu öderiz, bu takım da bu Lig'te kalır biz de izin isteriz. Sonra da ‘Biz bu kulübü en çok bütçenin lazım olduğu dönemde aldık ve Lig'te tuttuk, borçlarını da ödedik. Bu kulübün artık kimseye borcu yok. Parası olan değil, kulübü yönetmeye talip aklı başında insanlar gelsin. Federasyondan da, otogardan da para gelecek (şimdi gelmiyor ya)…' diyebileceğimiz bir hal aldıracağız. O huzuru içimizde yaşayacağız. Derdimiz şikayet değil, olup bitenlerin doğru bilinmesi. Tüm bunlar bilindikten sonra hala haksız isek onun bize söylenmesinden de gocunmayız.

“İHSAN ATUN'UN BIRAKTIĞI TESİS ŞAMPİYONLUKTAN DAHA ÖNEMLİ BİR YATIRIM BU KULÜBE”
Biz daha önceki yönetimin sportif başarısını küçümsemiyoruz ama kurumsal anlamda yapılan hiçbir şey yok. Kulübü eskisinden daha borçlu halde bırakmışlardır; bunu insanlara yanlış anlatmasınlar. Tek bir çivi de çakmamışlardır; bunu adını bir kere koyalım! Şampiyon olmuştur; şampiyonluk primini bu yılki yönetime ödetmiştir… Şampiyonluk gecesini bile bu yılki yönetim ödüyor. Geçmiş yönetim ‘hiçbir sıkıntısı olmayan bir yönetim' bırakmadı bize… İhsan Atun'un bıraktığı tesis bence Şampiyonluktan daha önemli bir yatırım bu kulübe.

“HAKSIZ MÜCADELE KOŞULLARI İÇİNDEYİZ”
Ve şunun da iyi anlaşılması lazım. Biz artık Erbaaspor ile oynamıyoruz, örneğin önümüzde Sakaryaspor deplasmanı var… Adamlar, 30 bin seyirciye oynuyor… Beşiktaş'tan farkı yok… Silivrispor artık bunlarla mücadele ediyor. İkinci lig farklı. Bir de Federasyon gelirimiz yok; haksız rekabetteyiz. Bizim bu yılki federasyon gelirimiz geçen yılki primlere gidiyor! Kendi içimizde oluşturduğumuz haksız rekabet!

“SİLİVRİSPOR'UN ŞİRKETLEŞMESİ ŞART”
Ümit Kalko'nun açıklaması var diyor ki; “Yeni bir düzenleme yapılması lazım; her yönetim kendi dönemindeki borçlardan sorumlu tutulmalı. Kulüplerin geleceğinin kurtulması buna bağlı.” Hadi olsun; ben de bunu istiyorum! Kulübün geleceği şuna bağlı; eğer bu kulüp şirketleşmez ve dernek adı altında devam ederse yine insanlar gelir para harcar, kulübü borçlandırır ve borç kulübün borcu haline gelir. Ama şirketleşmede öyle değil. Orada borç şahısların borcu haline geliyor. Bizim bir sürü giderimiz var şirket olmadığımız için bunları vergiden düşemiyoruz ve her ay dünya vergi ödüyoruz. Silivrispor Kulübünün belini büken bu vergi borcudur. Giderini gösteremiyor…

“KULÜBÜN ŞAHISLARA KOLAY KOLAY BORÇLANDIRILMAMASININ YOLU ŞİRKETLEŞMEDEN GEÇİYOR”
Sevginar SALİ: Nasıl olabilir bu şirketleşme?
Akgün DURU: Ancak genel kurul kararıyla mümkün. Öncesinde tabi insanlara iyi anlatılmalı. Büyük takımların hepsi şirket. Şirketleşmek lazım; işte o zaman kişiler kulübü kendine borçlandıramaz, en fazla kendini kendine borçlandırır! Kulübün önünü açmak için şirketleşmek lazım. Biz kulübün şahıslara karşı borcunu arkadaşlarımla birlikte bu dönem ödeyeceğiz. Ödemek zorundayız. Ama yarın yine biri gelecek ve tekrar kulübü borçlandıracak. Ondan sonra biz yine paralı başkanlar arayacağız. Adam gelecek parasını harcayacak, harcadığı kadar senet alacak… Kulübün şahıslara kolay kolay borçlandırılmamasının yolu şirketleşmeden geçiyor. Kulüp şirket olduğu zaman kredi alabilir mesela.

“BU YIL FEDERASYON GELİRLERİ YARI YARIYA DÜŞTÜ”
Şöyle de bir şeye denk geldik bu yıl Federasyondan geçen yılın yarısı kadar para geliyor. Mücadele ettiğimiz Lig'te 30 Milyon bütçesi olan takımlar var. Biz bunlarla mücadele ediyoruz ve hiç inancımızı kaybetmedik. Takımımızı bu yıl 2. Lig'te tutacağız. Taksitlenmiş borçlar hariç bizler inşallah herkese borcumuzu ödeyerek bu dönem kulübü bırakacağız.

“BORÇLARIMIZI BİZDEN SONRA GELENLERE YÜKLEMEYECEĞİZ”
Saral Döneminde eski borçlar ödendi kendi dönemine ait borçlar kaldı yanlış bilmiyorsam. Biz şu an hem kendi dönemimiz hem de eski yapılandırılmış borçları ödüyoruz. Kalko döneminde de her ikisi de ödendi ama giderken de ödedikleri paraları aldılar, biz almayacağız! Alırsam; ticari başarımla ben bu kulübe para kazandırabilirsem bu yıl içinde, verdiğimi alırım. Ama benden sonra gelecek insanların ne günahı var benim dönemime ait borçları nasıl onlara bırakırım? Yüklememem lazım ayıp değil mi insan kendini kötü hisseder bir kere… Çilekli pastaya talip olmuşuz gibi lanse edenlere tekrar söylüyorum; kulübün en zor zamanında ve sürecine, en sıkıntılı koşullarda göreve geldik.

“STADA FİRMA REKLAMI ALABİLİYORUZ”
Stada yaptığımız masraflara istinaden İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüzle bir anlaşma yaptık bu yıl için. Stada firma reklamı alabiliyoruz. Yıllık 10 ila 15 Bin TL karşılığında, bağışa göre ilan alabiliyoruz. Kulübe gelir kaydetmek adına bunu yapıyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Kızlarımız Fenerbahçe’yi de geçti: 3-0
Sonraki »

YORUM YAP