XXXXX

Dünün getirdikleri...

Dünkü yazımla ilgili arayan bir Ak Partili (bu kadarını söyleyeyim en azından) "Mevcut yönetim Karakaş’ın adaylığına destek verecek, Hüseyin Turan’ın adaylığına destek sunmaz” şeklinde algıladığı görüşüme itiraz etti. Ve şu ricada bulundu; "Hürhaber olarak 1 Nisan şakası yaptığınız "Metin Karakaş görevden alındı” haberi üzerine Hüseyin Turan’ı mevcut yönetimden kaç kişi arayıp, neler söylemiş sorar mısınız?”
Ben sormasına sorarım da tanıdığım, bildiğim Hüseyin Turan buna yanıt vermez. Cevap gelirse tabi ki yayınlamaya da hazır olduğumu belirtmeye bile gerek yok sanıyorum.
Bir şey daha söyledi okuyucum, hatırlattı demek daha doğru; "2004 yerel seçimlerinde aday adaylık şansı en zayıf olan isimlerden biri olarak yarışa girip, aday olmakla kalmadı bir de seçildi Hüseyin Turan. Koşulları lehine çevirme becerisini hafife almayın, mahcup olursunuz. 2009’da oyunu arttırarak kaybetmesi bir yana, edindiği seçim tecrübesi paha biçilmez düzeyde” dedi.
Anlattıkları arasında Hüseyin Turan’ın Metin Karakaş’ın adaylığına sunacağı desteğin aynısını Karakaş’ın da Turan’a sunacağından emin olmamız gerektiğini belirterek, ‘siyasi kardeşlik’ vurgusuyla noktaladı.
Birçoğumuzun bildiğinden çok daha fazlasına hakim Hüseyin Turan ve Metin Karakaş hakkında bu yüzden, okuyucumun söylediklerini ziyadesiyle ciddiye alarak size de aktarabildiğim kadarını yansıtmak istedim.
Birçoğumuz yaşanan olaylar veya ifade edilen konuları analiz ederken, ‘olmasını istediklerimiz’ süzgecinden geçiririz. Bu esnada önemli şeyler atlayabiliriz. Bunları fark edip bizlerin dikkatine sunanlar çıkıyor, çok da iyi oluyor… Teşekkür ederim…

DEDİKODU VE FİTNE UYARISI
AK Parti İl Başkanı Aziz Bubuşçu ilçe teşkilatının da Silivri siyasetinin de en kötü huyunun bilincinde; "Uyumlu olun, dedikodu ve fitne yapmayın” diyor. Diyor da demekle de bitmiyor işte. Eskiden CHP’de kazan kaynardı AK Parti bu alandaki yarışta da taviz vermemekte kararlı maalesef. Muhafazakar yapısı gereği bu tür şeyleri beklemiyorsunuz da AK Parti’den… Beklenmeyen yerden gelince bazı olumsuzluklar daha hazırlıksız ve şaşkınlıkla karşılamak durumunda kalıyorsunuz. Hayat öyle bir düzen ki güldüğünüz, küçük gördüğünüz ne varsa mutlaka size bunu dibine kadar yaşatıyor; sakın aklınızdan çıkarmayın. Kime ne yaparsanız mutlaka yaşayacağınızdan emin olun. Bunun siyasetin hangi tarafında durduğunuzla, neye inanıp, neyi inkar ettiğinizle hiçbir alakası da yok üstelik.
Bu arada AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş danışma meclisi toplantısında çok güzel "Bu teşkilatta ‘ben’ yok, ‘millet’ var vurgusu yapmış. Konuşmasının içinden onlarca ‘ben’ ifadesi silmek zorunda kaldığımızı (tekrar olduğu için) ifade eder, basına servis edilen bültende konuşmasını okumasını önemle rica ediyorum. Bir şey söylüyorsanız önce kendiniz uyacak- sınız!

BOL ŞANSLAR VE BAŞARILAR

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) 25-26 Mayıs’ta yapılacak seçimli genel kurul için yönetim kurulu adaylarını açıkladı.
37 ilçe temsilcisinin önerisi ve üyelerin oy birliği ile seçilen Çağdaş ve Demokrat Grubu’nun 9 kişilik yönetim kurulu aday listesinde İSMMMO Silivri Temsilcisi Saadet Gencoğlu da yer aldı. Listedeki diğer isimler Yahya Arıkan, Cemile Kuzu, Turgay Kanarya, Erol Demirel, Mehmet Ihsan Yalçın, Orhan Sarigene, Ali Haydar Tunç ve İrfan Demirci.
Gencoğlu’nun başarısını kutluyor, kendisiyle gurur duyuyoruz...

YORUM YAP