XXXXX

Dün Oldukça Yoğun Gün Yaşandı..



BALCIOĞLU BAŞKAN VEKİLİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın izinli olduğu iki gün içerisinde Silivri Belediye Başkanlığı'na CHP'li Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu vekalet edecek. Edinilen bilgilere göre Işıklar, Pazartesi günü görevinin başında olacak.

ÖZKÖK, BEKLENENİ YAPTI
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda yarış tam hız sürüyor. Zaman daraldıkça rakipler çalışmalarını birbirine karşı yönlendirmeye başlayacağının sinyalini veriyor. Üç seçenek arasından neden kendilerinin en doğrusu olduğunu anlatmak bir yana, diğerlerinin neden bu göreve uygun olmadığını ya da kendisinden daha az uygun olduğunu anlatmak da mecburiyet haline geliyor. Bu süreç seçime kadar taraflar arasında gerilime neden olmakla birlikte, birbirleriyle kişisel sorunu olmayan insanları farklı taraflara çekiyor.
Esnafların seçimi tuhaf bir hal aldı. Adeta yerel seçim havasında geçtiğini söylüyor bu işleri uzaktan, yakından takip eden herkes.

YOLUMUZDAKİ
ENGELLER
Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacaktı?. Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu. Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu.Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama, kayayı da yolun kenarına çekti. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı.. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde.. "Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir" diyordu kral. Köylü, bu gün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı. "Her engel, yasam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.

YORUMSUZ
"Müdür atamalarında rezalet işler dönüyor. Öğretmenevi Müdürlüğü özellikle açılmıyor. Neden diye soran yok. Kendi adamlarını müdür atamak için okulların statüsü değiştiriliyor. Neden diye soran yok. Milli Eğitimin tepesindeki zaatlar eğitimi bırakmış ticaretle uğraşıyor neden diye soran yok. Neden soran yok?"

Üstte aktardığım sitemize ısrarla gelen bir yorum. Müdürlük atamalarının dün kesinlik kazanması ve ilan edilmesi gerekiyordu. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürümüz Halis İşler bir açıklama yaparsa iddiaların, sıkıntıların nedeni ve gerçekte olup biten hakkında bilgi sahibi olabiliriz sanıyorum.

ÖZÜR VE DÜZELTME
Silivri İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven'in ismi dünkü haberde sehven İhsan Güven olarak yazılmıştır, düzeltir özür dileriz.
İyi hafta sonları!

YORUM YAP