Dönüşebilecek miyiz?

Dönüşebilecek miyiz?

3.02.2020 14:14:53

7 Blok, 68 daire, 270 kişi, 40 yıllık yapıların sakinleri son depremlerden sonra kendi maddi imkanlarından daha çok devletin kredi ve kira yardımlarına güvenerek Kentsel Dönüşeme soyundular.
Her şey güç bela ayarlanmışken sitenin bahçesindeki 840 m2 yeşil alanın emsal teşkil edebilmesi için satın alınması şartı tüm hesapları alt üst etti. Mesele yetkililerden konuya duyarlılık ve çözüm beklentisine dayandı.

Varnalı Konut sahipleri Kentsel Dönüşüm konusunda harekete geçti. 68 daire sahibinden 50'si belirlenen bir müteahhitle tespit edilen genel şartlar çerçevesinde evlerinin yıkılarak yeniden yapılması konusunda imza verdi. Ancak sitenin içerisinde yer alan 840 m2'lik park alanı ile ilgili Belediyenin emsal sayılması için ‘satın alıma şartı' koşması ile kentsel dönüşüm anlaşması ve başlatılan süreç sıkıntıya girdi.

7 BLOK, 68 DAİRE, 270 KİŞİ; KENSEL DÖNÜŞÜME ACİL İHTİYAÇ DUYUYOR
Varnalı Konut sahipleri adına gazetemize açıklamada bulunan Fatih Tüfek, “7 bloktan oluşan sitemizde toplamda 68 daire var ve burada 270 kişi yaşıyor. Bu binalar 40 yılı aşmış olup Silivri'nin en eski ve sorunlu yapılarındandır. Bir depremi beklemeden de yıkılabilirler tıpkı Kartal'daki bina gibi. Bunun için acil müdahale edilmesi gerekiyor.

“SON DEPREMDEN SONRA İNSANLAR RAZI OLDULAR”
Daire başı verilmesi gereken miktar ile ile ilgili genel bir anlaşma yapıldı ama bir çok daire sahbinin bunu ödeyecek durumu yok. Devletin Kentsel Dönüşüm ile ilgili verdiği kredi ve kira yardımından yararlanmayı düşünüyorlar. Maddi imkansızlıklara rağmen insanlar son depremden sonra kentsel dönüşüme razı oldular. 68 kişiden 50 imzaları topladık. Yasal olarak istenen 3/2'nin çok üstü.

KENTSEL DÖNÜŞÜME PARK ALANI ENGELİ
Ancak şu an bir sorunumuz var… Silivri Belediyesi, emsal olarak kullanılabilmesi için sitemizin ortasında bulunan 840 m2 park alanını ya bizim site sakinlerinin ya da müteahhittin satın alması şartını öne sürüyor. Yoksa orayı emsal olarak kullanamıyoruz. Eğer emsal olarak kullanabilirsek müteahhide ödenecek tutar düşüyor. Park alanının satın alınması durumunda ise daire başı ödememiz gereken para miktarı artıyor. Bu noktada kitlendik.

“KORKTUĞUMUZ OLURSA ÇOK ACI OLUR”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a, Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, AK Parti İl ile İlçe Başkanlığına konuyu ilettik. Önümüzdeki hafta için randevu ve görüşmeler ayarlanıyor.
Biz şimdi sesimizi çok şükür duyurabildik ancak enkaz altından bunu yapamayız ve her şey için çok geç olur. Biz zor durumdayız evlerimiz yıkılma tehlikesi altında. Korktuğumuz şey yaşanırsa meydana gelecek kayıp çok acı olur. Tüm yetkililerden duyarlılıkla bizlerin çabasına destek olmasını ve yaşadığımız sorunu çözme hususunda destek bekliyoruz. Özellikle Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ı Kentsel Dönüşüm ve deprem önlemleri konusundaki duyarlılığını takip ediyor, bizlere yardımcı olmak adına gerekeni yapacağını ümit ediyoruz.”
Haber: Sevginar SALİ

 

YORUM YAP