XXXXX

Domates, Değirmenköy’ün olmazsa olmazı!

Börekti, yoğurttu, karpuzdu derken domates festivali de hafta sonu Değirmenköy’de gerçekleştirildi. Silivri’nin çeşitli bölgelerine yayılan bu etkinlikler yazın sonunda Silivri’deki hareketi hemen hemen tüm bölgelerine yaydı.
Değirmenköy Festivali kuşkusuz onlarca kişinin katkıları ve üreticilerin ortaya koyduğu değerlerle anlam kazandı, ortaya çıktı. Ama bu süreçte bölgenin CHP’li Meclis Üyesi Doruk Bulut’un emeklerini mutlaka belirtmem gerektiğini düşünüyorum. Festival için de çok çalıştığı duyumlarını aldım.
Bölge ve mahalle insanlarının yan yana geldiği, birlikte emeklerini ortaya koyduğu, yarıştığı, eğlendiği, kazandığı güzel bir etkinlik daha renkli görüntülerle sona erdi.

IŞIKLAR’A ANKET DOPİNGİ
Her yıl olduğu gibi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu sene de halka belediye hizmetleri ile çalışmalarını sordu. Belediye için de performans değerlendirme sonuçlarını aldı eline ve dün Selimpaşa’da yönetimi gözden geçirme toplantısı için birim müdürleri ile bir bakıma kampa girdi. Aldığım duyumlara göre geçen seneye göre çok daha iyi değerlendirmeler almış belediye hizmetleri ve başkan. Yapılan çalışma ve hizmetlerin halk tarafından olumlu karşılandığının işaretleri Işıklar’a doping gibi gelmiştir tahminimce. Halk desteği seçimle gelen kişi ve kurumların işleyişinde çok önemli bir faktör. Yaptığınız çalışmaların anlaşılması, bunun yanı sıra olumlu olarak değerlendirilmesi kadar yapanların moralini yükselten bir şey olamaz. Aman yine de dikkat. Yerel seçimlere bir yıl kala fazla heyecan ve mutluluk çok iyi gelmeyebilir. Unutulmasın zaferler ve başarı insanı rahatlatır, yenilgi ve başarısızlık daha güçlü kılar.

EYLÜL MECİLİSİ BUGÜN
Silivri Belediyesi Eylül ayı meclisinin ilk oturumu bugün saat 14.30’da Özcan Işıklar Başkanlığında gerçekleştirilecek. Gündem maddeleri arasında en dikkat çeken konu Kültür Merkezi! Geçen ay mecliste fırtınalar estiren, Silivri’nin uzun bir süredir hayallerini süsleyen en iddialı projesi bakalım meclisin ardından nasıl bir sürece girecek.
İktidar ile muhalefetin savaş baltalarını yeniden çıkarmasına neden olmaz umarım.

TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ
PLATFORMU SİLİVRİ’DE
Türkiye Kent Konseyleri Platformu 8. Dönem Toplantısı’nı 14-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Silivri’de gerçekleştirecek. Çanta’da Eser Otel’de Silivri’nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda Kentsel Dönüşüm konusu değerlendirilecek.
Kentsel Dönüşüm demişken Boğluca’da yıkımların bayramdan önce tamamlanması bekleniyordu hiçbir mesafe alınamadı. Sona gelinmişken insan sağlığı ve hayatını tehdit eden konulara bu denli duyarsız kalmak çok şey kaybettirebilir.

BAŞSAĞLIĞI
Silivri Belediyesi Eski Başkanlarından Abdullah Yıldırım, dün kalp rahatsızlığı sonucu kaybettiği abisi Kemal Yıldırım’ı (60) son yolculuğuna uğurladı. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

NİCE YAŞLARA
Silivri Belediyesi geçmiş dönem Özel Kalem Müdürü Temel Aslan’ın doğum günü bugün. Kutluyor bu vesile ile kendisine nice güzel yaşlar diliyorum.
İyi haftalar!

YORUM YAP