Dokuz ayrı meslek tanıtıldı

Dokuz ayrı meslek tanıtıldı

13.04.2016 10:52:19

Selimpaşa Ahmet Ziylan İlkokulu'nda Hayat Bilgisi Dersi etkinlikleri kapsamında sınıf öğretmenleri tarafından 3. Sınıf öğrencilerine yönelik “Meslekleri Tanıyalım” semineri düzenlendi.
Seminer dokuz farklı meslek sahibinin katılımıyla gerçekleştirildi. Seminere Aile Hekimi Dr. Fatime Ölmez, Diş Hekimi Ertaç Örsmen, Eczacı Refiye Sütmen, Mimar Mehmet Narin, Veteriner Hekim Nilgün Kanat, Şoför Ümit Bozkurt, Bayan Kuaförü Firdevs Ekiz ve Tiyatro Sanatçısı Deniz Nurşen Çelikbilek konuşmacı olarak katıldılar. Okulun toplantı salonunda düzenlenen seminere öğrencilerin ilgisi büyüktü.

MESLEK KAVRAMI HÜSEYİN ŞAHİN TARAFINDAN AÇIKLANDI
Seminerin başında üçüncü sınıf öğretmeni Hüseyin Şahin tarafından hazırlanan "Aynası iştir kişinin, lâfa bakılmaz” başlığı altında bir sunum yapıldı. Hazırlanan sunumda meslek kavramı açıklanırken, günümüzde artık ortadan kalkmış olan ya da yok olmaya yüz tutmuş eski meslekler ve teknolojik gelişmelerin sonucu olarak ortaya çıkmış olan günümüz meslekleri görüntülü olarak öğrencilere tanıtıldı. Müzik eşliğinde hazırlanan bu sunumlar öğrenci ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Seminerin ikinci bölümünde konuşmacılar meslekleri hakkında temel bilgiler verdiler. Yaptıkları meslekleri icra edebilmek için hangi vasıfları taşımak gerektiğini, bu mesleği yapabilmek için yaşadıkları eğitim ve öğretim süreçlerini, öğrenim gördükleri alan, bölüm ve branşları tanıttılar. Seminerde ayrıca konuşmacılar mesleklerinin ve yaptıkları işlerin ülkemiz ve halkımız için önemini, hizmet verdikleri sektörleri ve hitap ettikleri insan grupları hakkında açıklamalar yaptılar.
Mesleklerinin zor yanlarını, bu zorlukları nasıl aştıklarını, işlerinin eğlenceli ve kendilerini mutlu eden yönlerinin neler olduğunu belirttiler. İşlerini yaparken kullandıkları cihazlar ve aletler hakkında bilgi verdiler ve yanlarında getirdikleri bu aletlerin ne işe yaradıklarını uygulamalı olarak gösterdiler. Konuşmacılar seminerin son bölümünde meslekleri ile ilgili yaşadıkları ilginç anılarını, yaşantı ve gözlemlerini anlattılar.
Seminerin son bölümünde öğrenciler konuşmacılara meslekleri ile ilgili merak ettikleri ve bilgilenmek istediği konularda sorular sorarak cevap aldılar. Seminere katılan öğrencilere semineri düzenleyen öğretmenleri ve misafir konuşmacılar tarafından şeker, çikolata vb. ikram edildi.
Başından sonuna semineri büyük bir ilgiyle izleyen öğrenciler, meslekleri, bu işi yapan insanların açıklamaları ile daha ayrıntılı ve ilk ağızdan dinleyerek çok şey öğrendiklerini, konuyla ilgili bilgilerini artırdıklarını söylediler. Etkinlik, öğrencilerin öğretmenleri ve konuşmacılara teşekkür etmesiyle tamamlandı. Seminere katılan konuşmacılar da okul tarafından kendilerine yapılan davet için okul yönetimine ve üçüncü sınıf öğretmenlerine, kendilerini ilgiyle izleyen öğrencilere teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

YORUM YAP