Doğalgaz patlaması korkuttu

Doğalgaz patlaması korkuttu

8.10.2018 10:04:21

6 Ekim 2018 tarihinde, Cumartesi günü saat 17.00 sularında Akören-Kadıköy arasında doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. 

Kısa sürede patlama ve çıkan yangının Akören Mahallesine 4 km uzaklıkta devam eden yol yapımı sırasında doğalgaz boru hattına zarar verilmesi sonucu çıktığı anlaşıldı. Olay yerine kısa sürede çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilerek ve hattaki gazın kesilmesi sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
İstanbul Büyükşehir, Silivri Belediye ekiplerine, Silivri Kaymakamlığına ve çevre güvenliğini sağlamak üzere Jandarma ekipleri olay yerindeydi.
Olay ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Silivri'miz Gazitepe ile Kadıköy mahalleleri arasında doğalgaz hattı patlamasından meydana gelen yangın tamamen söndürülmüş ve durum kontrol altına alınmıştır. Patlamanın yerleşim yerlerine uzak olması dolayısı ile çok şükür olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Patlamadan kaynaklı bölgemizde gaz kesintisi yapılmayacak. Olay ile ilgi soruşturma devam ediyor. Patlamaya anında müdahale eden bütün itfaiye ekiplerimize, İGDAŞ ve BOTAŞ ekiplerine çok teşekkür ederiz. Silivri'mize geçmiş olsun.”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da olay yerinde incelemelerde bulunarak, “Akşam saatlerinde, Kuzey Marmara Otoyolu üzerinde, Gazitepe mahallemize yakın bir alanda meydana gelen doğalgaz patlamasında, herhangi bir can kaybı olmamıştır. İtfaiye ekiplerimizin yangını söndürmesi ve doğalgaz akışının kesilmesi ile de tehlike kalmamıştır” açıklamasını yaptı.
Olayın çıkış anından, yangının söndürülmesine dek ulusal kanallar konuyla ilgili canlı bağlantılar gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

YORUM YAP