Distilasyon tarifesi zamlandı

Distilasyon tarifesi zamlandı

7.12.2019 10:01:35

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ndeki Distilasyon Ünitesi'nin ücret tarifesi, 2020 mali yılında uygulanmak üzere yeniden belirlendi.

Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. Birleşiminde Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ndeki distilasyon ünitesi ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, CHP'lilerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

KIRKICI: ÇİFTÇİMİZE İLAVE BİR YÜK GETİRECEK BİR YAKLAŞIMI DOĞRU BULMUYORUZ

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, gündem maddesine karşı çıkma gerekçelerini şöyle açıkladı: “TÜRAM bölge çiftçimizin topraktan daha fazla yararlanma ve emeğin karşılığında daha çok kazanmasına aracılık etmek için kuruldu. Henüz emekleme sürecinde olan bir projenin maliyetini yükseltecek, çiftçimize ilave bir yük getirecek bir yaklaşımın doğru olmayacağını düşünüyoruz. Hele ki %133'e yakın fiyat artışını bir anda Silivri çiftçisine yansıtmamızın doğru olmayacağını ve destekleme, teşvik etme amacımıza aykırı olacağını düşündüğümüz için bu öneriye sıcak bakmıyoruz.

“BİR ANDA %133 ZAM YAPMAYALIM”

Maliyetler artıyor, belediyemiz buradan zarar mı etmeli diye düşünebilirsiniz. Evet, belediyemiz bu teşviki verirken biraz zarar etsin. Zaten sübvansiyonun amacı budur. Devlet de zaman zaman sübvanse ederek desteklemeler yapar ve o alanın yeşermesini ister. Bizde bu alanın yeşermesi adına zarar etmeyi göze almalıyız hatta daha fazla çiftçimizi nasıl katma değeri yüksek bitkilerle buluşturabilirizi düşünmemiz lazım. Belki bir süre sonra paketlemeyi, depolamayı tartışacağız. Tarım Lisesi de bunun için kurulmadı mı? ‘Türkiye'nin bir ufkudur' diyerek kurmadık mı? O yüzden özel lise olduğu halde öğrencilerimizden para almadan eğitim vermeye devam ediyoruz. Oranın da bir maliyeti var ama bu alana verdiğimiz önemin bir göstergesi olsun diye bunu yapıyoruz. Bir anda %133 zam yaparak devam etmeyelim, dilerseniz bu öneriyi komisyonda bekletelim, tekrar gözden geçirerek önümüzdeki yıllara yayarak kademeli bir geçiş sağlayalım. Hem de çiftçimize buradan desteğimizin devam ettiği mesajını vermiş olalım.”

YILMAZ'DAN ‘DOĞRU UYGULAMA' SAVUNMASI

Kırkıcı'nın popülist bir politika izlediğini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Benim görevim şeffaf, denetlenebilir aynı zamanda denk bütçeyle idare edebilen bir belediye haline getirmek. Bu yönetim anlayışı ile belediyelerin denizin gittiği, karanın göründüğü bu ortamda sürdürülebilirlikleri yok. Tasarruf etmek durumndayız. Üreticinin distlasyon ücretini başa baş  noktaya getirip ne belediyeye yük, ne onlardan bir kar anlayışıyla yaptığım uygulama da onlara büyük bir destektir aynı zamanda Silivri Belediyesi'nin bütçesine de yapılan doğru bir uygulamadır” şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların ardından distilasyon ünitesi ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak, oy çokluğu ile kabul edildi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP