XXXXX

Dikili ağaç değil koca ormanları oldu

Saadet Gencoğlu gibi temsilcileri olunca dikili ağaç yetmezdi, yakışmazdı zaten. Silivrili Serbest Mali Müşavir ve Muhasebecilerin artık nur topu gibi bir korusu oldu. Belediye yeri verdi oda ve üyeler ağaçları temin etti ve 500 fıstık çamı toprakla buluştu. Silivri artık daha yeşil, meslek temsilcileri doğaya borçlarını ödedikleri için daha rahat. Korunun oluşumunu birkaç kez haber yaptık da dikmekle bitmemeli aradaki bağa. Son olayda biteceği yönünde de bir kaygı taşımıyorum açıkçası. Saadet Gençoğlu nezdinde çalışmaya destek veren tüm meslek odası temsilcilerini, oda yönetimi ve Silivri Belediyesi'ni kutluyorum. Ve tabi örnek oluşturması, devamının gelmesi dileğiyle…
***
Programın resimlerine baktım da muhasebeci ve mali müşavirler kadar siyasetçi vardı alanda, eski ve halen bu faaliyetlerine devam eden… Yeni atılımlar da eksik olmayacaktır, olmamalı da… Başka bir zaman bu konuyu daha ayrıntılı ele alalım…

GALERİCİLERİN YERİ KESİNLEŞTİ
Yılsonu ile birlikte şehir içinde, apartman altları ve aralarında hizmet veren ikinci el araç alım satımı yapan işletmelerin durumu da kendini hatırlatıyor. Şehir dışına taşınma sürecinde devam eden yer arayışlarında sona gelindiğini öğrendim. Sanayi Sitesi'ndeki yer ile ilgili yönetim, belediye ve galerici temsilcileri arasında geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan uzun toplantıda uzlaşma sağlandığı, biraz uzatmalı da olsa sürecin bu noktada tamamlanacağı belirtildi. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın da uzlaşmaya varılan projeye destek vermeye hazır olduğu söylendi.

SİLVİYA PROJESİNDE SON DURUM
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın uzatmalı projelerinden biri haline gelen Silviya Oteli ile ilgili Anıtlar Kurulu'nun projeyi onayladığını öğrendim. Belediye ve esnafın beklentilerini yüzde yüz karşılayan şekilde olmasa da burayla ilgili de zaman kaybetmeden çalışmaların başlamasının amaçladığı anlaşılıyor. Her işten bir hayır vardır diyelim ve belediyenin esnaflar ile varacağı anlaşmayı bekleyelim.

BÜYÜKŞEHİR YASA TASARISI ONAYLANDI
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekilleri Faik Tunay ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan, "Büyükşehir Yasa Tasarısı” konulu CHP Silivri İlçe Örgüt Toplantısı bu akşam saat 19.00'da ilçe binasında yapılacak.
***
Tasarı, TBMM'den geçtikten sonra Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandı.
Silivri'nin 13 orman köyü, ilçe belediyesine mahalle olarak bağlanacak. Mahalle-köy muhtarı ayrımı Silivri gündeminden kalkıyor. Muhtar zaten kalacak, burada asıl konu belediye hizmet alanının uğradığı genişleme. İlçemiz yüzölçümü bakımından İstanbul'un en büyük ikinci bölgesi. Yerel yönetimin yerinden yönetim özelliği kayboldukça ilçe belediyesinin sorumlulukları artmakta.
Belde belediyelerinin kapatılma sürecini atlattığımıza göre 13 köyü sorumluluğu her durumda alınır.
Sınırlar ile birlikte vatandaşın hizmet beklentileri de artınca günün ihtiyaçlarına cevap vermek zorlaşıyor.

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Esra Selimoğlu'nun doğum günü bugün. Bu vesile ile kendisini kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

YORUM YAP