Devletler arası ilişkiler, STK’larla güçlenecek

Devletler arası ilişkiler, STK’larla güçlenecek

12.02.2016 11:22:45

Toplantıya Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini temsilen Genel Sekreter Beyzat Bedel ve Yönetim Kurulu üyesi Behrin Aslantaş katıldı.

BÜYÜKELÇİ: DEVLETLER ARASI YAKINLAŞMA STK'LARLA GÜÇLENECEK
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda öncelikli olarak Türk – Bulgar ilişkileri konuşuldu. Büyükelçisi Nadezhda Neynsky devletler arası yakınlaşmanın STK'lar aracılığı ile daha güçlü ve kalıcı olacağına inandıklarını belirterek bu sebeple her türlü teklife açık olduklarını söyledi. Balkanlardan göçen insanların ikili ilişkilerde köprü görevi gördüğünü belirtti.
Geçmiş dönemde Bulgaristan Dış İşleri Bakanı olarak görev yaptığını ve rahmetli İsmail Cem döneminde karşılıklı olarak iyi ilişkiler geliştirdiklerini beyan eden Neynsky Büyükelçi olarak atanacağı dönemde Ankara'yı özellikle istediğini ve burada çok sıcak karşılandığını belirtti.
Bulgaristan göçmenlerinin oluşturduğu STK'lardan her konuda sorunu rapor halinde kendilerine iletmelerini, kültürel ve sosyal içerikli her türlü etkinliğin de her zaman destekçisi olacaklarını, yerel yönetimler arası işbirliklerinin artırılması gerektiğine değinen Büyükelçi yakın zamanda iki ülke arasında görüşmelerin devam ettiğini, İzmir'de bir başkonsolosluk açmayı planladıklarını, ilk olarak da fahri konsolos atayacaklarını belirtti.

YORUM YAP