XXXXX

Devletin Siyaseti Halka Zarar


İl Özel İdaresi tarafından yapıldıktan sonra İl Spor Müdürlüğü’ne tahsis edilen Kapalı Spor Salonu’nun bahtsızlığı daha ne kadar sürecek acaba. Tamamlanır tamamlanmaz sel altına kaldı. Tam onarıldı, temizlendi derken ikinci sel baskınını yedi.

İl Spor Müdürlüğü’nün üç seneye yakın süredir kaderine terk ettiği tesisi onararak hizmete açmak isteyen Silivri Belediyesi de bildiğim kadarıyla bu girişimlerinde olumlu bir yanıt alamadı.

Silivri siyaseten cezalandırılıyor denildiğinde hükümet temsilcileri ne söylerse söylesin ifade ettiklerinin hükümsüz kalacağı bir örnek daha. Ak Parti, Silivri’yi cezalandırarak, ya da devletin parasını heba ettiği düşüncesiyle ne kazanıyor olabilir? Ben söyleyeyim o salonda bugün yaşamını sürdüren Roman vatandaşların sempatisini. Ha “ O sempati bizim için binlerce Silivrili ve devletin milyonlarının heba edildiği düşüncesinden daha önemli” diyorlarsa benim bu tercihe söyleyecek bir şeyim yok. Geriye tek bir konu kalıyor hükümetin Silivri temsilcileri de Silivrililerin tercihine razı olmak durumunda kalır. İktidar olmak da böyle bir şey işte. Hizmet getirmeye yaradığı gibi kısıtlaması veya siyasi nedenlerle bazı öngörülerde güç ve yetkiniz elinizde patlıyor.

Köşenin devamı 20 Ocak 2011 Hürhaber Gazetesi’nde..

YORUM YAP