Dertop, Uğur Mumcu için koştu

Dertop, Uğur Mumcu için koştu

29.01.2019 10:18:17

DSP Silivri İlçe Başkanı ve DSP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Dertop, Kartal Belediyesi'nin demokrasi şehidi, araştırmacı, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun anısına düzenlediği 9. Uğur Mumcu Yol Koşusu'na katıldı.

DSP Silivri İlçe Başkanı ve DSP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Dertop, hain bir saldırıyla katledilen Uğur Mumcu'nun adını yaşatmak ve yeni neslinde kendisini tanımasını sağlamak amacıyla Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 5 bin metrelik yol koşusuna katıldı.
Her yıl yüzlerce sporcunun ter döktüğü Uğur Mumcu Yol Koşusu, 27 Ocak Pazar günü, 09.00 – 13.00 saatleri arasında Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Organizasyonla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Dertop, “Uğur Mumcu anısına düzenlenmiş olan 5.000 metrelik yol koşusuna katıldım ve 61 yaşındaki atletler arasında 2'ncilik elde ettim. Rahmetli Uğur Mumcu yaşamında, gazeteden yazılarını ve kitaplarını okuduğum sevdiğim bir yazar, araştırmacı gazeteciydi. 24 Ocak günü hain bir saldırı ile aracına bomba konularak karlar içinde paramparça olarak can vermişti.
İşte bu güzel insan anısına bu koşuya katıldım, ülkemde böyle olaylara her kim olursa olsun, eline silah alıp güvenlik güçlerimizle çatışmaya giren hain teröristler hariç, öldürülmesini istemediğim ve de en önemlisi yıllar geçmesine rağmen böyle bir olayın faillerini bulamayan bir devlet yönetiminin kabul edilmemesinin farkındalığını yaratmak için Anı Koşusu yaptım. Birileri gibi gazetelere kahrolsun diyerek mesajlar vererek değil, bizzat etkinliğe bütün vücudum ile katılarak tepkimi göstermeye çalıştım, isterdim ki, o alanda on binlerce kişinin katılımının olması, koşamasa bile orada bulunabilmesiydi. Katılmayanlar, katılamayanlar oturdukları yerden ahkam kesmesinler, bizzat katılabilsinler isterdim.” dedi.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Kaptan Baba yasta
Sonraki » Hayat boşluk bırakmaz...

YORUM YAP