XXXXX

Dernekler gündemi

Öz Alibeyliler Dernek açılışı, buram buram siyaset koktu. Her adım buna yoruldu, her kişi bunun üzerinden anlamlandırıldı. Ardından Pazar günü Kars Sarıkamış Güllüceliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği açıldı. (Haberi geniş bir şekilde yarın gazetemizde yer alacak...)
AK Parti geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan söyledi, İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun bunlarla ilgili olarak size aktarmak istediğim bir sözünü… "Hiçbir dernekten meclis üyesi adayı almayın. Yöre derneklerinden herkesi temsil etmesi için bir kişiyi seçiyorsunuz geri kalan hepsini karşınıza alıyorsunuz”… AK Parti'nin seçim önerilerini ciddiye almamak ne mümkün?!
Meclis üyesi listelerinde yer arayışı içerisinde ve sırf bu amaca yönelik dernek kuranların kulağına küpe olsun!

DEĞERLENDİRME-4
Aday olup da seçilecekleri bırakıp, görevdekilerle devam edelim…
Taylan MEMİŞ (CUMHURİYET HALK PARTİSİ) - Özcan Işıklar'ın çok yakınında, halkın uzağında bir duruş sergiledi meclis üyeliğinde. Arka planda olmayı tercih ettiğinden, İBB'de de görev yapması asabiyle Silivri gündeminde etkin bir şekilde yer almadı. Taylan Memiş, kendini ve yaptığı işleri çok göz önünde tutma taraftarı olarak gözükmüyor. "Parti ve meclis üyesi kadrosunda belli bir misyonu var mı?” derseniz... Var. Yerine getirildiği de aşikar kanımca. Geniş bir ailenin temsilcisi ayrıca (her ne kadar o konudaki özelliği ile pek gündeme gelmese de) teknik açıdan da yerel yönetim adına önemli bir donanıma sahip. Konumunu önümüzdeki dönemde de koruyacağını düşünüyorum.

Cengiz AKSU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ) – Şans eseri meclis üyesi seçilmiş ve öylesine bu görevi yerine getiriyor izlenimi hiç ortadan kaldırmadı. Aksu, meclis üyesi ve siyaseten bir şey yapıyorsa da bunu ne basın ne de Silivri hiç görmedi, öğrenemedi bugüne kadar. Meclis üyesi olmanın nasıl bir sorumluluk olduğunu hisseder hissetmez kendini daha da içine kapattı, geri plana çekti belki de çektirildi. Aksu ailesi Silivri siyasetinde yer almayı sürdürecek belki ama şurası açık ki bu ne CHP ile sınırlı kalacak ne de Cengiz Aksu'yla devam edecek gibi… Cengiz Aksu, yerel yönetim konusunda yeterli bir çalışma ortaya koyamadı. Varlık gösterdiği bile tartışılır.

Nazif KONUK (CUMHURİYET HALK PARTİSİ) - Beklentilerin altında bir performans ile meclis üyeliğinde 3,5 seneyi geride bırakan isimlerden biri. Yerel yönetim ve siyasi bir etkinlik elde edemedi. Böyle bir gayretin içinde olduğunu da hatta hiç hissettirmedi. Arkadaşları ve ekip içindeki uyumu, ağabeylik konumu Konuk'u yerel yönetim sürecinde çok ileri taşımaz diye düşünüyorum. Meclis üyesi olarak Silivri'ye kattıkları, Silivri'nin ona kattıklarının çok altında seyrediyor.

Not: CHP'li meclis üyelerine değerlendirmelerimize gösterdikleri ilgi ve anlayış için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ya biz çok yerinde tespitler yaptık ya da onlar durumlarının ziyadesiyle farkındalar. Birbirimizi üzecek, kıracak, aksi yönde düşünce ifade etmeye, bu yönde baskı oluşturmaya kalkışmadılar. Sadece bir meclis üyesi ile ilgili birkaç telefon aldım. Bizim olumlu yönlerini çok net görüp de eksikliklerini atladığımızı belirten sitemler içeren. Eleştirileriniz ve önerileriniz bizim için önemli. Belirtilen konularda daha dikkatli davranmayı görev biliyoruz…

***
AK Parti ile devam edelim…

Yalçın YÖNET (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – AK Parti'nin içinde ender bulunan özelliklere sahip bir isim. Ama ‘çok bilen, çok yanılır' anlayışını haklı çıkartırcasına en büyük zararı kendi kendine verdi Yönet. İfade ettiği büyük umutları, beklentileri karşılayamayacağı ısrarı gibiydi yaptığı hatalar. ‘Siyasi tecrübesizlik' veya ‘rakiplerinin daha tecrübeli, zeki ve akıllı oluşu' hangisiyle açıklanır yaşadıkları siz karar verin. ‘Rüşvet skandalı'nın ardından da toparlanamadı sadece yaralarını gizliyor. Aktif, etkin bir meclis üyesi. Şahsi fikrim ile kamuoyu algısı arasında büyük fark olduğu için yorum yapmakta zorlandığım da bir isim. İyi ve başarılı olmasını şahsen isterim ama kamuoyu ve parti nezdinde buna uygun ortam kalmadığı izlenimi son derece net. Susulan, ertelenen intikamın gölgesinde Yönet gibi bir ismin yeşermesi, gelişmesi zor. Süreci kendi lehine çevirebilir mi, çok umutlu değilim açıkçası. AK Parti içendeki hakim güç onu kendi ve parti çıkarları doğrultusunda kullanabildiği, yarar gördüğü ve sağladığı kadar siyasi ömrü var kanımca… Zaman her şeyi daha net olarak ortaya çıkartacak.

Zeki TÜFEKÇİ (ADALET VE KALKINMA PARTİSİ) – Grubunun en etkin ve en sessiz üyelerinden biri… İkisi bir arada nasıl oluyor görülmesi açısından örnek bir isim. AK Partili meclis üyelerinin ortak bir handikabı var; Hüseyin Turan'ın seçimleri. Turan dışında bir başkan adayı kafadan "Bunlar Hüseyin Turan'ın adamı” der farklı arayışlara gider. Kendi özellikleri ve ağırlığını tartışılmaz bir şekilde ortaya koyan sözünü ettiğimiz durumu atlatabilir ancak. Tüfekçi, teknik ve mesleki donanımı, uzlaşmacı, uyumlu, efendi kişiliği, hırslardan arındırılmış yapısı ile halkı yerel yönetimde temsil etmeye son derece uygun bir profil. Halkla ilişkileri ve siyasi yönü biraz zayıf ama diğer özelliklerinin yanında bu fazla göze batmıyor.

YORUM YAP