Dereceye giren Cumhuriyet Bayramı eserleri

Dereceye giren Cumhuriyet Bayramı eserleri

27.10.2016 13:42:10

İlçemiz okul öğrencileri arasında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece alan eser ve sahipleri belli oldu.

Cumhuriyetimizin 93. yıl kutlamaları çerçevesinde ilimiz dahilindeki okullarda öğrenim gören ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine yönelik resim, ortaokul 5,6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik şiir, ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışmaları düzenlendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yarışmaların ilçemiz ayağı tamamlandı. İlçe komisyonu tarafından incelenen eserler ve yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrenci ve çalışmaları şöyle;

75. YIL CUMHURİYET'E RESİM BİRİNCİLİĞİ
Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Zeynep Baydemir'in birinci, Silivri Fatih İlkokulu öğrencisi Sude Nur Çalışkan ikinci ve Gazitepe İlkokulu öğrencisi Elif Medine Demirtaş'ın eseri üçüncü seçildi.


ŞİİR BİRİNCİLİĞİ MİMAR SİNAN'IN
Yine Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışmasında Mimarsinan Ortaokulu öğrencisi Nazar Demir'in şiiri birinci, Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Ilgın Elçin Perçin ikinci ve Kavaklı Ortaokulu öğrencisi Serra Çabaz üçüncü seçildi.

KOMPOZİSYON BİRİNCİSİ HASGAL OLDU
Kompozisyon yarışmasında Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Tümkara'ın eseri birinci, Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Dalar ikinci ve Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Aleyna Erkan'ın eseri üçüncü seçildi.
İlçe birincisi seçilen şiir, resim ve kompozisyon çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonu tarafından değerlendirilecek.
Renginar SALİ

YORUM YAP