DENİZLİ; “Çiftçimizi kredi ekip, haciz biçmekten kurtarmalıyız!”

DENİZLİ; “Çiftçimizi kredi ekip, haciz biçmekten kurtarmalıyız!”

22.03.2018 08:19:51

İYİ Parti Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Alpay Denizli, ayçiçeği ve Trakya'da tarımın geldiği aşamayı dikkat çekici ifadeler ile anlattı.

Trakya çiftçinin geçim kaynağı olan ayçiçeğine üretimine değinen Denizli, son yıllarda yağı firmalarının ithalata yönelmesi nedeniyle üreticilerin yaşadığı sıkıntılara işaret etti.

DENİZLİ: TOPRAKLARIMIZ O KADAR BEREKETLİ Kİ!

Bugün Trakyalı çiftçilerin slogan haline getirdiği serzenişi hatırlatan Denizli, “Topraklarımız o kadar bereketli ki. Ayçiçeği ekiyorsunuz cezaevi çıkıyor. Kanola ekiyorsunuz duble yol çıkıyor. Buğday ekiyorsunuz AVM çıkıyor. Ormanlardan ise dinamitler patladıkça madencilerin kamyonları çıkıyor. RES çıkıyor. Termik Santral çıkıyor”u hangimiz inkar edebiliriz?” diye sordu.

“ÜRETİCİ VE ÜRETİM AZALIYOR, İTHALAT ARTIYOR”

“Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri TÜİK verilerine göne Türkiye buğday üretiminin yüzde 10'u, çeltik üretiminin yüzde 47'si ve ayçiçeği üretiminin yüzde 65'i gerçekleştirilmektedir” diyen Alpay Denizli, verimli topraklarda her geçen gün tarım, üretici ve üretimin azalmasının ithalata sağladığı artışa işaret etti.

“SANAYİYE SAĞLANAN DESTEK, TARIM ÜRETİCİSİNE DE VERİLSİN”

Fabrikaların, yer altı sularını mahvetmesini, yanlış tarım politikaları nedeniyle ot, saman, canlı hayvandan sonra Ayçiçek ithalatına da başlamış olmamıza dikkat çeken Denizli, “İthalat arttıkça üreticilerimizin, çiftçimizin borcu da artıyor” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİMİZ KREDİ EKİP, HACİZ BİÇEN POLİTİKALARDAN KURTARMALIYIZ”

“Ayçiçeği ekimi desteklense, ülkemizde işlense hem istihdam yaratılacak, hem de elde edilecek küspe ile hayvancılık sektörünün de yem ihtiyacı karşılanmış olacak. Biz neden üretemiyoruz? Çünkü sanayiciye sağlanan destek, üreticiye verilmiyor” diyen İYİ Parti Silivri İlçe Başkan Yardımcısı, çiftçilerimizi kredi ekip, haciz biçen konuma getiren yanlış politikalardan İYİ Parti'nin kurtaracağına vurguda bulundu.

Ürünü düşük fiyata satan üreticilerin toprakları yok pahasına satma sürecini İYİ Parti'nin geliştirdiği politikalar ile mümkün olduğunu belirten Alpay Denizli, “Gerçek sorunlarını bilen ve sıkıntılarının çözümü siyaset anlayışının odağında yer alan İYİ Parti ile Türkiye daha iyi, mutlu ve umutlu en önemlisi de üreten, kendi kendine yetebilen bir ülke haline dönüşecek yeniden” dedi.

 

YORUM YAP