Demokratlar, yerel seçim startını verdi

Demokratlar, yerel seçim startını verdi

4.12.2018 12:41:39

Ankara'da gerçekleştirilen Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısında Demokrat Parti, Mart 2019 mahalli idareler yarışının başlangıcını yaptı.

“Demokrat Parti Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı” Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın katılımlarıyla 02 Aralık 2018 Pazar günü saat 10.00'da Ankara'da Barolar Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katıldı.
Geçmişten günümüze Demokrat Parti çatısı altında hizmet vermiş tüm demokratları bir araya getiren toplantıda; Kurucular Kurulu, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı olmak üzere tüm kademe yöneticileri, eski bakanlar, eski milletvekilleri, eski ve yeni il, ilçe başkanları, eski ve yeni belediye başkanları ile partiye gönül vermiş tüm Demokrat Parti camiası bir araya geldi.
Gerçekleştirilecek toplantıda Demokrat Parti'nin siyasetteki yeri, önemi ve içinde bulunduğumuz zor şartlarda yeniden milletimizin önünü açacak kurtuluş reçeteleriyle 2019 yerel seçimleri masaya yatırılarak seçim stratejileri ve adaylarını belirlemek için genel bir mutabakat sağlamak noktasında önemli istişareler yapıldı.

UYSAL: KIYMET BİLMEYENLER, IRAK VE SURİYE AYNASINDA YAŞANANLARA BAKSINLAR
Toplantıda konuşan DP Genel Başkanı, Afyonhisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Milyonlarca kilometre kareden Anadolu ve Trakya büyüklüne sığınarak yeniden bu büyük ülkeyi modern bir devlet olarak, Cumhuriyeti herkes için eşitlik ve fırsat imkanı olarak görüp yeniden bir büyük ülkeyi imar ve inşa ettiler. Bugün imkan ve imtiyazlarından azami düzeyde yararlananlar bunun kıymetini bilmeyebilir. Ama açık yüreklilikle söylüyorum; bunun kıymetini bilmeyenler, Irak ve Suriye aynasında yaşananlara baksınlar. Huzurun, güvenliğin, refahın anlamını idrak etsinler” dedi.
Demokrat Parti geleneğinin Türkiye'nin önemli mihenk taşlarından biri olduğunu belirten Uysal, “Milletlerin tarihinde de siyasi hareketlerin tarihinde de belirli dönüm noktaları vardır. İnanıyorum ki bir gün geriye dönüp baktığınızda bugün burada ortaya koyduğumuz feraset, akıl, irade, adanmışlık ruhu yarınlarımızı aydınlatacak fikir berraklığına eriştirecek bir muhasebe zemini olması hasebiyle bu 70 yılı aşan hareketimizin pek çok tarihi eşikte olduğu gibi bir büyük kilometre taşına tekabül ettiğini göreceksiniz” diye konuştu.
Dış güçlerin İstiklal mücadelesini silme gayreti içerisinde olduğu söyleyen Uysal, “Çünkü o ruh yeniden hayat bulursa kendilerine imkan olmayacağını en iyi kendileri bilmekte” ifadelerini kullandı.

“BU İRADE; TOZPEMBE HAYALLER İÇERİSİNDE VATANI ALDATMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI DİMDİK AYAKTA”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada; “Bu irade; tozpembe hayaller içerisinde vatanı aldatmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta durarak Uhud Okçuları gibi meydanlarda servet paylaşmaya ganimet paylaşmaya inenlere inat, durduğumuz yerde duranların iradesidir” dedi.

AVLU: ARTIK KİMSENİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAYACAĞIZ
Toplantıyı değerlendiren DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, “Demokratların sevdası Kırat 31 Mart yerel seçimlerine kendi amblemi altında adaylarıyla katılacak. 24 Haziran'da ittifakta İYİ Parti'ye oy verdik. Artık kimsenin değirmenine su taşımayacağız. Genel Başkanımız Gültekin Uysal, Ankara'dan seçim startını verdi.

“BASIN MÜHRÜ KIRAT'A ALLAH DOĞRU YOLDA OLANIN YARDIMCISI OLUR”
Demokratlar 7 Ocak 1946/73 yıllık Menderes'in, Demirel'in kıratını şaha kaldırmakta kararlı, bunu yapmak boynumuzun, Vatan borcumuzdur. Basın mührü Kırat'a, Allah doğru yolda olanların yardımcısı olur” dedi.

YORUM YAP