XXXXX

Delege Seçimlerinde Kazanan Şahin Ve Işıklar Oldu

Değirmenci, beş bölgede delege listesi çıkardı. Yıldırım, Değirmenci’nin Piri Mehmet Paşa Mahallesi’ndeki listesine destek verdi. Değirmenci’nin hazırladığı listeler sadece Selimpaşa’da kazandı.
Diğer tüm belgelerde Hüseyin Şahin’in yani ilçenin hazırladığı listeler birinci geldi.
CHP Silivri’de dün gerçekleştirilen delege seçiminde Hüseyin Şahin dışında liste hazırlayan ikinci isim Selami Değirmenci’ydi. Abdullah Yıldırım da Değirmenci’nin Piri Mehmet Paşa Mahallesi’ndeki listesine destek verdi ancak üç oy farkla buradaki seçim kaybedildi. Piri Mehmet Paşa’da da Hüseyin Şahin’in listesi kazandı.
Değirmenci, Alibey Mahallesi, Piri Mehmet Paşa, Çanta, Selimpaşa ve Kavaklı’da liste çıkarttı. Değirmenci’nin delege listeleri Çanta’da 6, Kavaklı’da 1 oy farkla kaybetti. Selimpaşa’da 40 oy farkla kazandı.
Delege adaylarının her iki listede yer alamayacağı kriteri nedeniyle Değirmenci’nin sadece 5 mahallede liste çıkartabildiği edinilen bilgiler arasında.
Sonuç olarak delege seçimlerinin ardından Hüseyin Şahin ve Özcan Işıklar derin bir oh çekebilir, kongreye kadar tabi. Bundan sonrası delegelerin kararına kaldı. İlçe Başkan Adaylarının da ikna kabiliyeti kendini konuşturacak tabi.
Hayırlı olsun!

MHP’Yİ ÖZLEMİŞTİK
Daha az konuşunca daha mı ağır ve ciddi oluyor acaba siyasi söylemleri düşünmeden edemedim… Ama şurası kesin ki, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ın son açıklaması epey sert olmuş. Silivri ile ilgili konularda bu kadar özenli ve titiz değiller, ama partileri hakkında bir açıklama oldu mu üslup ve karşılık vermek konusunda taviz vermiyorlar.
Karakaş, Işıklar’dan gelecek cevabı beklerken MHP’den aldığı cevaba hazırlıksız yakalanacak.
İsmail Taşkın’ın Ak Parti’ye katılması ile ilgili MHP’den esaslı bir cevap bekleyenleri de tatmin edecektir son açıklama.
MHP, Silivri’deki yerinin sınırlarını hatırlatarak Ak Parti’ye cevap verirken, CHP’ye de mesaj niteliğinde açıklamalarıyla haftanın ilk bombasını patlattı.
Hadi hayırlısı!

SİYASET HAREKETLENİYOR
Kongre öncesi kıvranmalar, sonrasında açık ‘savaşlar’ Silivri siyasetinde ciddi bir hareketlilik içerisine girdiğimizi söyleyebiliriz. Hava muhalefeti fikirler ve söylemlerdeki yüksek ateşe mani olmuyor ve bir süre daha olmayacak gibi. Yerel seçimlere yaklaşıldıkça, siyasetin hızı hiç kesileceğe benzemiyor. Eskiden seçimlere altı ay kala ufak ufak başlardı çalışmalar şimdi iki yıl bile kısa bir süre olarak değerlendirilebilir. Silivri siyaseti kabuk değiştiriyor, eski sınırlarını yıkıp yeni saflar kendini hissettiriyor.
Bugün Özcan Işıklar, basının karşısına geçerek, yaptıklarını, yapacaklarını bir kez daha yeni yıl münasebetiyle kamuoyuyla paylaşacak.
Metin Karakaş, ‘aç kurt’ açılımını ikinci bir basın toplantısıyla gündemde tutmaya kararlı görünüyor.
MHP’nin de bu gelişmelerden çok uzakta seyretmediği anlaşılıyor.
Haberin devamı 30.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP