Değirmenköy’ün kronik su sorunu için yetkililer devrede

Değirmenköy’ün kronik su sorunu için yetkililer devrede

23.03.2020 12:24:41

Çerkezköy kuyularından su ihtiyacı karşılanan Değirmenköy ve Büyükçavuşlu'da elektriklerin gelip gitmesinden kaynaklı musluk sularında meydana gelen kirlilik sorununun çözümü için yetkililer devrede.

Değirmenköy sakinlerinden geçtiğimiz günler acil çözüm talebi ile yükselen “Bir yandan korona salgını sebebiyle artan hijyen ihtiyacı diğer yandan musluklarımızdan akan pis su... Bir haftadır İSKİ çözüm bulamıyor peki biz ne yapalım?” çağrısına CHP İlçe Başkanı Berker Esen yanıt verdi, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz çözüm için devreye girdi.

ESEN: İSKİ EKİPLERİ MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Cumartesi günkü haberimizin ardından açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İSKİ adına şu paylaşımda bulundu: “Kıymetli Silivrililer, İBB İSKİ ekipleri tarafından Değirmenköy içme suyunda ki bulanıklığın giderilmesi için, Değirmenköy su deposunun iç temizliği yapıldı ve içme suyu şebekesi isale hattı deşarj işlemleri devam ediyor. Deşarj işlemi bulanıklık giderilene kadar devam edecek işlemlerin gece saat 00.00'da tamamlanması öngörülüyor. İSKİ ekipleri arızadan kaynaklı mağduriyetin en kısa sürede giderilmesi için çalışıyor. Arızadan etkilenen vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Herkese sağlık günler diliyoruz.”

YILMAZ KONUYU İBB GENEL SEKRETERİNE İLETTİ

Konuyla ilgili Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da devreye girerken, yetkililerin çözüm için çalıştığını, sorunun kronik olduğunu ifade etti ve Çerkezköy kuyularında elektriklerin gelip-gitmesinden kaynaklandığı bilgisine ulaştığını söyledi.

ÇÖZÜM İÇİN YETKİLİLER DEVREDE

Yılmaz'ın İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'a sorunun iletildiği öğrenilirken, cevaben şu yanıt verildi: “Bu bölgenin suyu kuyulardan karşılanıyor. Arıtma projesini belediyesi başlangıçta istememişti. Biz de mevcut ihaleyi tasfiye ettik. Sonra Çerkezköy Belediyesi ile anlaşma sağlandı. Yeniden ihale yapıp paket arıtma yerleştireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor.”

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP