Değirmenköy’de heyelan sancısı

Değirmenköy’de heyelan sancısı

27.03.2018 13:03:16

Değirmenköy Mahallesi'nde bulunan 1860 parsel alan Bakanlar Kurulu kararı ile afet bölgesi ilan edildi.

Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özay Demir, Değirmenköy'ün sanayi ve yerleşim alanlarını kapsayan büyük bir kısmının heyelan bölgesi olarak ilan edilmesi durumuna son verilmesini istedi. Tapularına şerh konulduğunu öğrenen vatandaşların belirsizlikler neticesinde tedirgin günler yaşadığını dile getiren Özay, mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ve sürecin devam ettiğini açıkladı.

DEMİR: DURUMUN DÜZELTİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER
Muhtar Özay Demir, konuya ilişkin şunları söyledi: “1963 yılında yaşanan heyelan nedeniyle eski Değirmenköy'ü buraya taşımışlar, orayı da afet bölgesi dâhilinde imar planlarına işlemişler. O zaman yapılan çalışmada haritada bunun sınırları çizilmiş ama içerisinde sayısallaştırma yapılmamış. 1997 yılında da Bakanlar Kurulu kararı çıkmış. Birkaç defa Silivri'ye kırmızı bölgedeki parsellerin numaralandırılması için yazı yazılmış ancak yapılmamış. Satış için tapuya giden hemşerilerimizin tapularında şerh olduğunu öğrenmesiyle durumdan haberdar olduk. İmar planlarında heyelan bölgesi olarak yaklaşık 7500 dönümlük bir yer işaretlenmiş. Çoğunluk İsmetpaşa Mahallesi'nde. 220 dönümü de imarın içinde olan kısım. Bu konuyla ilgili bir çalışma yaptık. Aşağı yukarı 750 adet dilekçe topladık. Bunları Silivri Belediyemizle beraber AFAD Müdürlüğüne gönderdik. Bu gelişme üzerine 4 ekip geldi. Bölgeyi gezdiler. Bölgeyi jeolojik yapısı, topoğrafyası ve zemin-yapı etkileşimi açısından inceleyeceklerini söylediler. Olumsuz konuşmadılar. Heyelan bölgesinin güvenli bölge olarak düzeltileceğini ancak bunun 2 yıl kadar bir zaman alacağını belirttiler. Eski Değirmenköy'ün heyelan alanı olduğunu herkes biliyor, aşırı yağmurlarla birlikte kaymaların görüldüğü bir yer. Ama Değirmenköy'ün içerisinde yerleşmenin ve sanayileşmenin olduğu, mesela Özyaşar'ın olduğu yerler de, afete maruz bölge olarak ilan edilmiş. Buraların afet bölgesi olmaktan çıkarılması gerekir. Bizim burada bu zamana kadar heyelan görülmemiş, bundan sonra da görüleceğini sanmıyorum. Afet riski altındaki alan çok geniş tutulmuş. En azından bu çemberi daraltmalarını istiyoruz. 1860 tane parsel var bunun içinde. Düzeleceğini söylediler, şu anda takipte kalıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için elimizden geleni yapacağız.”

Hazal BAŞARAN

  1. Bülent kilic Bülent kilic

    Orayı aldığınızda tapuyu aldığınız yere sormadınız yada onlar tapuyu verirken memur söylemediği sana

  2. Ahmet Ahmet

    Benim orda 3378 mt yerim var aldiktan sonra ögrendim heyelan bolgesi oldugunu ben oraya meycve agaclari ekip bahceye cevirmek istiyorum bu kararim sizce dogrumudur sonucta yatirim amacla aldim ama afad olayi var meyve bahcesi oldugunda deger olarak iyi olurmu

YORUM YAP