XXXXX

Değirmencinin Muhtarlarla Buluşması


Dün CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci beni aramadı, görüşmedik. Değirmenci, muhtarlarla bir araya gelmiş. Kendileriyle 2 aydır görüşmeye zaman ayıramayan Özcan Işıklar ve Silivri Belediyesi yetkililerine sitemlerini sabırla dinleyip, deyim yerindeyse nabza göre bir güzel şerbet vermiş. Belediye yönetimine sahip çıkmakla kalmayıp, kefil olmuş eksiklik ve eleştirildiği konuları AKP’ye bir güzel mal etmiş.
Yani özetle iktidar partisi ilçe başkanı olarak sergilemesi gereken 4 x 4’lik bir performans ortaya koymuş.
İroni falan değil yazdıklarım. Yer yer muhtarlara ama genelde sıkıntıların temeline ilişkin haklı gerekçelerle, Silivri Belediyesi ile muhtarları, halkı karşı karşıya getiren gerekçeleri mantıklı açıklamalarla değerlendirmiş.
CHP’nin Silivri başarısı örgüt ile belediyenin toplamında değerlendirildiği için ne hiç birinin “Ben işime bakarım. Diğerinin başarısı beni ilgilendirmez” deme şansı yok. Eee önümüzde de bir nevi seçim sayılan Referandum süreci var. Yani Değirmenci ve belediye yönetimi aynı gemide derin sularda yol alırken, batmasını kimse istemez.

DAĞDELEN HAYAT’TA
Silivri Devlet Hastanesi’nin eski Başhekimi, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr.Dr. Mustafa Dağdelen artık Hayat Hastanesi’nde. Silivri’den ayrılmak kolay mı, bu kadar hastan varken hocam?! Yuvaya hoş geldin. Hastalarının da gözü aydın, seni da Büyükçekmece’de aramak zor oluyordu.

İYİ Kİ DOĞDUN BORA
Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu’nun doğum günü bugün. Kendisine yeni yaşında hayal ettiği tüm güzelliklerin yanı sıra artık evlilik diliyorum. Evlen de Silivri bir gözde bekarını daha kaybetsin!

SARAL’IN BABALIK SEVİNCİ
Bilge & Mustafa Saral çiftinin Yağız ismini verdikleri bebekleri dün dünyaya geldi. Saral Ailesi’ni tebrik ediyor, hep birlikte uzun ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.

BELEDİYE 1/1000 PLANLARI
AKP’YE ANLATACAK
Silivri Belediyesi hazırladığı 1/1000’lik planlar ile ilgili AKP’li Belediye Meclis Üyelerine bugün bilgi verecek. AKP, planları İBB’de tutma konusunda oldukça ısrarlı. Bu yaklaşımını Değirmenci, muhtarlara gayet açık izah etmiş. Işıklar’ın belediye başkanı olarak siyasi kimliğini devreye sokamayacağı ölçüde net CHP İlçe Başkanı gerekeni söylemiş. AKP, belediyenin gelir durumunu engelleme stratejisinde değişiklik yapmazsa, siyasi istikbalini ciddi bir erozyona tabi tutmuş olacak. Bizim söylememiz ne ifade ediyor bilmiyorum ama yine de belirtmeden geçemeyeceğim.
 
POLİTİKACI
Bir gün bir karı koca, 18 yaşındaki çocuğunu bir testten geçirmeye karar vermişler. Evde mutfak masasının üstüne bir miktar para, bir dini kitap ve bir de 1 şişe şarap koymuşlar. Çocuk dini kitabı seçerse din adamı olacak, parayı seçerse işadamı olacak, şarabı seçerse tembel biri olacak diye düşünmüşler. Gizlice bir yere saklanıp beklemeye başlamışlar. Çocuk mutfağa gelmiş masanın üstündeki parayı alıp cebine koymuş. Sonra dini kitabı biraz karıştırmış onu da almış. Şarap şişesini açıp birkaç yudum almış ve gitmiş.
Evin beyi : – Hanım bu çocuğun durumu sandığımızdan da kötü çıktı.
Hanımı neden diye sorunca evin beyi : – Politikacı Olacak..demiş..
 
: ) Fikra işte... Politikacılar olmasa bizim halimiz nice olur....

YORUM YAP