XXXXX

Değirmenci: %65 Sonuç Bekliyoruz


Birkaç gündür kamuoyundan aldığım tepkiler ile sürdürdüğüm CHP ve AKP’nin Referandum çalışmalarına ilişkin değerlendirmelere CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci’den açıklama geldi. Seve seve paylaşıyorum:
İşte Değirmenci’nin anlattıkları: “Birkaç gündür eleştirilerinizi okuyorum. Eğer iftar yemekleriyle bizi değerlendirirseler o zaman Ramazan’ın sonuna kadar çalışamayacağız çünkü muhtarların dışında kimseye iftar yemeği vermeyi düşünmüyoruz. Bu da doğru olmadığından değil öyle bir para kaynağımızın olmadığından kaynaklanıyor.
Düzenleyeceğimiz basın toplantısında da bu konuda açıklamada bulunacağız. AKP’nin verdiği iftar yemeklerinin tamamını Büyükşehir Belediyesi kasasından ödüyor. Konu hakkında Belediye Başkanımızın elinde resmi yazı var. Onu da basınla paylaşacağım. Karanlık işler çeviriyorlar onları anlatacağız. Keşke kaynağımız olsa da biz de vatandaşlarımıza her akşam iftar yemeği versek.  
Muhtarlarla yaptığımız toplantıda kendileri Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizle birlikte olmak istemişlerdi. 23 Ağustos Pazartesi günü Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla iftar yemeğinde buluşacağız. Sorunları konuşacağız ve bir kez daha Anayasa değişikliğini muhtarlarımıza anlatacağız.
Bunun dışında malzemeler bize ulaştığından beri her gün 25-30 tane hanımımız köy köy dolaşıyor. Tüm evlerin tamamına giriyoruz. 13 çeşit broşürümüz var, şu ana kadar 80 bin el broşürü dağıtıldı. 7 köyü gezdik. Son derece sıcak karşılanıyoruz ve ‘zaten hayır diyeceğiz’ şeklinde tepki alıyoruz. Tek tük kapısını kapatıp ‘siz niye geliyorsunuz, biz CHP’li değiliz’ diyenler çıkıyor ama bunlar çok az sayıda. Alan çalışmalarına başladık. Bir taraftan gençler, diğer taraftan bayanlarımız çalışıyor. Kimin nerede oy kullanacağına bakmadan propagandamızı yapıyoruz. Ayrıca akşamları sahilde stantlar kuruluyor. Kadın ve Gençlik Kollarımız çalışmalarını yapıyor.
Eğer AKP ile kıyaslanırsa onlar iftar dışında bizim çalışmalarımızın üçte birini bile yapmıyor. Çalışmalara daldığımız için basına aktaramadık. Bu bizim eksikliğimiz.
Bu arada partide bir ay önceden sandık çalışmalarına başlandı. Brifing çalışmaları, sandık, kat görevlileriyle sürekli olarak eğitim çalışmaları devam edecek. Yani birçok koldan çalışıyoruz. Yüzde 65’in üzerinde gibi bir sonuç bekliyoruz. Bu rakamın üzerine de çıkarız da baştan fazla abartmak istemiyorum. Halkın canı yanmış, Başbakanı da artık tanımış.”
Not: Değirmenci’nin anlattıklarına cevap değil kesinlikle; CHP’nin iftarlar düzenlemesini savunmuyorum halk ile daha iç içe olması gerektiğini kendileri ve politikaları bakımından daha yararlı sonuçlar doğuracağına dair düşüncemi paylaştım. Ayrıca Silivri Belediyesi’nin gıda bankası ile gerçekleştirdiği yardımları ihtiyaç sahiplerinin beklentilerini karşılaması açısından daha anlamlı ve yerinde buluyorum.

DERE KONUSU
Boğluca ve Selimpaşa’da bulunan Koca Dere’nin durumu ile ciddi bir şekilde alakadar olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ilçemize gerçekleştirdiği ziyaretten bir hafta sonra ilgili yetkililerle toplantı gerçekleştirilmesini sağladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, atılan adımın ilçemiz için son derece yararlı olduğu ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
Bir aydan daha kısa zamanımız var. Sonbaharda her yağmur ile yüreklerin ağızlara gelmemesi için çözüm erteleme lüksümüz kalmadı. Yaşadığımız acılardan da ders almıyorsak, söyleyecek başka bir şey yok. Bu konunun çözümü için tüm makamların samimiyetle elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu bir hizmet veya yatırım davası değil, insanlık görevi.

IŞIKLAR VE DEĞİRMENCİ’DEN
ORTAK BASIN TOPLANTISI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci bugün saat 11.00’da ilçe merkezinde ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı konusunun ne kadarını CHP’nin Referandum çalışma programı oluşturur bilmiyorum ama AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği basın toplantısında Değirmenci ve Işıklar ikilisine yönelttiği eleştirilerin cevap bulması bekleniyor.

KOÇ, İŞ BAŞI YAPTI
Altay Kultan’dan boşalan Deniz Bank Silivri Şube Müdürlüğü görevine Belgin Koç atandı. İşbaşı yapan Koç’a yeni görevinde başarılar diliyorum. 

YORUM YAP