XXXXX

Değirmenci Ve Neşter

Cuma günü CHP ile ilgili yazım üzerine arayan Selami Değirmenci, partisinin kan kaybettiğini bu süreci düzeltmek için göreve hazır olduğunu söyledi. “Sorunlara neşter vuracağız” dedi… Selami Değirmenci, yaklaşık üç hafta önce yazdığım gibi, CHP Silivri İlçe Başkanlığına aday. Aday olup olmama kararsızlığı veya aday olduğunu belirtmekle de yetinip boş durmuyor.
Boş durmuyor da ne yapıyor? İyi şeyler de yapıyor olabilir delege ve partililerini İlçe Başkanı olmasının ne kadar gerekli olduğuna ikna etmek için. Ama bu süreçte bilindik yanlışları yine gündemde. CHP Silivri İlçe Yönetimine, kendi kurduğu, milletvekili adayı olmak için ayrılırken Başkan diye Hüseyin Şahin’i bıraktı şimdi koltuğunu geri istiyor.  Yarın öbür gün yerel seçim olur belediye başkan adayı olmak için ilçe başkanlığını yeniden bırakıp, olamayınca “Verin ilçe başkanlığımı geri” mi diyecek yine? Çok istese, Değirmenci’ye hak vermek için bile olsa “Demez” diyemez kimse…
Değirmenci, kongrede aday ama aslında o zamana kadar beklemeye gerek kalmadan atanmak da işine gelir. Bunun için yönetime pres yapıyor. Daha önceki hatalarından az biraz ders alınmış artık çalışmalarını parti içinde yapmaya özen gösteriyor.
Mesele aslında Değirmenci’nin CHP Silivri’ye ilçe başkanı olup olamayışı değil. Mesele şu ki asıl amacı belediye başkan adaylığı. İlçe başkanlığı onun için sadece bir basamak.
Şimdi bu yazı üzerine arayıp “Belediye başkanlığına aday olmam” derse, kusura bakmasın inanamam… Sadece ben değil buna artık kimse inanmaz.
Parti içinde bir kesim bugün ve dün yüzünü Değirmenci’ye dönüyorsa emin olun ki beklentilerini Işıklar veya Şahin karşılamadığındandır. Bunların önemli bir bölümü de kişisel konular ile alakalıdır.

Haberin devamı 20.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP