Değirmenci: Silivri’yi alacağız

Değirmenci: Silivri’yi alacağız

12.03.2019 13:53:44

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi'nin düzenlediği kahvaltı programında konuşan DSP Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, “Özcan ve Selami olarak anket yapın, Özcan bey önde çıkarsa istediğinizi söyleyin. Ben yüzde 55 çıkmış olayım, Özcan Bey 45 olsun, çekilmeye hazırım. Bunun ötesinde daha ne söyleyeyim ben size. Halkta karşılığı yok.” dedi.

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci ve ekibi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, yönetimi ve üyeleri ile kahvaltı programında bir araya geldi. Çeşmecioğlu'nun ‘oyları bölmeyin' çağrısı karşısında Silivri halkının kendisini Başkan olarak görmek istediğini belirterek anket çıkışında bulunan Değirmenci, CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar'a ‘hodri meydan' dedi.

“IŞIKLAR'IN ADAYLIĞI MEŞRU DEĞİL”
CHP'de aday belirleme sürecinde yaşananlar üzerinden partiden ayrılmasının nedenlerini anlatan Selami Değirmenci, “Silivri'nin 5 yıl daha yönetilmesi konusunda önemli bir karar vereceksiniz. Bu karar sonucunda kentin iyi yönetilmesi ya da kötü yönetilmesi tamamen sizin oylarınıza bağlı. CHP'de adaylık belirleme sürecinde mevcut Başkan anketlerde hiç çıkmamasına rağmen, Genel Başkanın 5 ayrı danışmanının İstanbul adaylarıyla ilgili yaptığı araştırmalar sonucu oluşan raporlara rağmen Genel Başkanımız yine onu Merkez Yürütme Kurulu'na oylamaya getirdi. Merkez Yürütme Kurulu'nda Genel Başkan dışındaki 18 kişi de bu başkanla seçime girilmemesi gerektiğini belirterek reddetti. Buna rağmen aynı gün Genel Başkan kişisel yetkisini kullandığını ifade ederek onaylatmak için Parti Meclisi'ne götürdü. Orada da 24'e 34 reddedildi. Bu konunun kapanmış olması ve başka adayların gündeme gelmesi gerekiyordu. Ertesi hafta yine ilginç bir olay oldu. Mevcut Başkanımızı tekrar Merkez Yürütme Kurulu'na getirdi. 18 kişi birden yine tavrını belirtti. Sayın Genel Başkan onaylatamayacağını anlayınca bu defa Parti Meclisi'ne götürmedi. Parti Meclisi'nden atama yetkisi istedi. Parti Meclisi bunu doğru bulmadığını belirterek yetki vermedi. Genel Başkan bunun üzerine istifa tehdidiyle tavır koydu. Onun üzerine Parti Meclisi'nin bazı üyeleri seçim üstü bir parti krizi çıkarmama adına yetkiyi vermek zorunda kaldılar. Sayın Genel Başkan bunun üzerine aldığı yetkiyle Silivri'yi atadı. Bunların bir sebebi var. Bu adaylık meşru bir adaylık değildir.

“SİLİVRİ'YE SAHİP ÇIKMA ADINA ADAY OLDUM”
Mevcut Belediye Başkanı arkadaşımız Silivri'de 10 yıldır görev yapıyor. Yapılmış bir tane kalıcı eser gösterin bize? Silivri tarihinde adı bu şekilde kötü olaylara karışmış bir tane daha Belediye Başkanı söyleyin? Silivri tarihinde hiçbir dönemde belediyeyi yönetenler böyle zengin olmadı. Silivri'nin kaynakları tüketiliyor. Hiçbir yatırım yapılmadan 300 milyonun üzerinde borcu var. Bu yılki bütçesi 269 milyon. Hiçbir ödeme yapmasanız bile bu borcu ödeme imkanı yok. Silivri'ye sahip çıkmak adına yaptığımız büyük bir toplantıyla aday olmaya karar verdik.” diye konuştu.

“BAŞARIYA ULAŞACAĞIMIZDAN EMİNİZ”
CHP oylarını böldüğü iddialarına da açıklık getiren Değirmenci, şunları söyledi: “Bize CHP'yi bölüyorsunuz diyorlar. Hayır, biz CHP'yi bölmüyoruz. Bizim CHP'nin kurumsal kimliği ile hiçbir sorunumuz yok. Meclis listemize bakarsanız hepsi CHP'li arkadaşlardan oluşuyor. Nasıl sahip çıkıldığını görün. Biz bu hareketin adına Halk Hareketi dedik. Aramızda her görüşten insan var. Silivri'ye sahip çıkmak, Silivri'nin kaynaklarına sahip çıkmak, Silivri'yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak adına bu harekete çıktık. Buraya çıkarken de çok düşündük. Bizim bu hareketimiz sadece CHP'ye seçim kaybettirir başkasına kazandırır mı? Yoksa bu hareketi başarıya ulaştırabilir miyiz? Biz bu hareketle başarıya ulaşacağımıza eminiz. Şuanki anketlerde de halkın tavrı çok net, bakarsanız biz birinci durumdayız. Bölenin biz olmadığımızı, kazananın biz olduğunu çok iyi göreceksiniz. Bu seçim bir genel seçim değil. İktidarında muhalefetinde dengelerini değiştirmeyecek. Bu seçimde bu kente en doğru hizmeti verecek olan insanları seçeceksiniz. Biz eğer siz bu yönetimden memnunsanız zaten hiçbir şey söylemiyoruz. Takdir sizlerindir saygı duyarız. Eğer siz bu yönetimden memnun değiliz diyorsanız, o zaman biz göreve talibiz. Geçmişte yaptık, aynı şeyi bugünde yapmaya talibiz. Çok değerli meclis üyesi adayı arkadaşlarımız var.”

“HALKTA KARŞILIĞI YOK”
Dernek Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu'nun, “Biz 15 yıl önce Silivri'yi kaybetmiştik. Bir daha kaybetmek istemiyoruz. Silivri'de huzurlu yaşamak istiyoruz. Özcan Işıklar da bizim için önemli, Selami Başkan da bizim için önemli. Lütfen barışın, hep beraber arkanızdan koşalım. Silivri'yi kazanalım” sözleri üzerine Değirmenci, şu şekilde cevap verdi: “Ben 2003 yılında CHP'den ihraç edildim. İhraç sebebim milletvekili adaylıklarının parayla satıldığını tespit etmemden kaynaklandı. Kimlerden kaç para alındığını, belgeledim, ispatladım. O günün genel başkanı beni partiden attı. Ben de Genç Parti'ye gittim, seçime girdim evet ama Özcan Bey CHP üyesiydi. Seçime 1,5 ay kala Özcan Bey CHP'den istifa etti, Genç Parti'de Seçim Koordinasyon Kurulu'nun başında Özcan Bey vardı. Beni bunla suçlarken, Özcan Bey'i farklı bir yere koymanız doğru değil. Özcan ve Selami olarak anket yapın, Özcan bey önde çıkarsa istediğinizi söyleyin. “Özcan beyin yaptığı hizmetlerden memnunuz ”diyen hiç kimseye rastlayamazsınız. Selami Değirmenci-Özcan Işıklar diye bir anket yaptığınızda ben yüzde 55 çıkmış olayım, Özcan Bey 45 olsun ben çekilmeye hazırım. Bunun ötesinde daha ne söyleyeyim ben size. Halkta karşılığı yok. Silivri'yi alacağız ve güzel hizmetlere kavuşturacağız. Bundan emin olun.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP