XXXXX

Değirmenci: Ne yazık ki kararlar Genel Merkez’de verilecek


Selami Değirmenci dün yeniden Silivri Belediye Başkanlığına aday adayı olacağını ilan etti. Beklenen bir süreçti. 1999’dan 2004’de kadar Başkan olan Değirmenci, 2004’de aday, 2009’da da aday adayıydı. Aradaki 2007 ve 2011 genel seçimlerinde de milletvekili aday adayı oldu.
Dün CHP’de aday adaylığını açıklarken kamuoyunun buna inanmak ve yeniden güvenmek için ihtiyaç duyulanları ortaya koymadığını düşündüm. Değirmenci’nin tecrübesi genç bir ekibe yakışırdı. Kapıda misafirleri karşılamakla görevlendirdiği Mümin Koçoğlu, Av. Ünal Doğrul, İbrahim Çeşmecioğlu, Zafer Bıyıklı gibi yakın ekip arkadaşlarının yeniden güven isterken kamuoyundan referanslarını oluşturmasını beklerdim. Bunun yerine o İsmet Kirazpınar’ı, Gürcan Albayrak’ı, Fırat Aykut’u tercih etti. Hatalı bir seçim ve yaklaşım bana göre. CHP’nin ilçe kongresinde parti tabanının kendisine verdiği mesajı Değirmenci’nin algılayamadığı izlenimine kapıldım.
2004’ten bu yana her aday ve aday adayı olduğu seçimde hayal kırıklığı yaşayan Değirmenci, "Çok şey öğrendim” demişti… Kendi ile ilgili kısmında belki, kamuoyu beklentileri ayağında çok şey eksik.
Bu süreç sadece aday adaylığı ilanı devamında yapılacak değerlendirmeler neticede kendini hissettirebilir.
Ama değişime dair umut Değirmenci’de de aslında yok… Nereden mi çıkardım; "Ne acıdır ki kararlar Genel Merkez’den verilecek. Biz sadece alternatifiz, değerlendirmeye girebilirsek gireriz…” sözlerinden…
CHP’de aday adaylığı sürecindeki birlik ve beraberlik söylemlerinin aday açıklandıktan sonra hayata geçmesi dileğiyle…
Bu arada Değirmenci’nin toplantısını partide düzenlemesi ve İlçe Başkanının katılımı, değerlendirmeleri son derece şık oldu, belirtmeden geçemeyeceğim…

HEKİMLER BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK
Sağlık Bakanlığı19.07.2013 tarihinde "Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde’’ değişiklik yaparak Aile Hekimlerine ve diğer ASM çalışanlarına başta kamu hastaneleri olmak üzere acil nöbet uygulamasını tekrar başlatma kararı üzerine sağlıkçılar tepki gösterdi. Konuyla ilgili bugün bir basın açıklaması yapacaklarını duyuran İstanbul Tabipler Odası Silivri Temsilcisi Fethi Bozçalı, "Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu’nun basına yaptığı açıklamalarda, kamuda acil nöbeti olarak adlandırılan yönetmelik değişikliğini sağlık çalışanlarına müjdeli haber biçiminde ısrarla uygulayacaklarını bildirmesi üzerine yönetmelik değişikliğiyle İstanbul Tabip Odası adına bu konuda üyelerimizin ve halkın yaşayacağı olumsuzlukları dile getirmek, yapılan yönetmelik değişikliğinin geri çekilmesi talebimizi ilkini 02.08.2013 Cuma 12.30 Silivri Toplum Sağlığı Merkezi önünde yapacağımız kitlesel basın açıklamasıyla kamuoyuna ileteceğiz” duyurusunu paylaştı.

KISA KISA
•Silivri Belediyesi CHP’li meclis üyelerinden Fevzi Arslan yeniden aday adayı.


YORUM YAP