XXXXX

Değirmenci, Küllerinden Doğdu


 Bana kalırsa küllerinden doğmayı bildiğini kanıtladı.
Baskılar geri tepti, Değirmenci kaybetmesine kesin gözüyle bakılan delege profilinden sıyrılarak az da olsa bir farkla uzun bir aradan sonra siyaset sahnesinde girdiği sıradaki mücadelede adını kazananlara yazdırdı. Kutluyorum!
Değişik, sancılı bir kongre oldu. Kutuplaşmanın bariz hissedildiği ama her şeye rağmen sağduyunun muhafaza edildiği bir süreç yaşandı.
Erdoğan Ataç'ın başkanlık kanadı zayıf yönetimi güçlü, Selami Değirmenci'nin kendisi güçlü yönetimi zayıftı. Ama kıyasıya rekabette en çok emek sarf eden kazandı. Değirmenci, çalışmadan başarı sağlanamayacağını özellikle belediye başkanlığı döneminden ağır bedeller ödeyerek ezberledi. Kaybetmenin insanları güçlü, kazanmanın zayıf yaptığı gerçeğini bir kez daha teyit etmiş olduk.
Bundan sonra bir sıkıntı yaşanacağını da sanmıyorum. Yaşanmamalı da. Değirmenci, verdiği sözün sorumluluğu ile hareket edecektir mutlaka. İlçe Başkanı sorumluluğu altında, parti içi hesaplaşmalara değil, CHP'yi büyütme AKP'ye karşı mücadele çalışmalarına odaklamalı.
Kazananlar için de kaybedenler için de demokrasiye sözde değil, özde önem verilişinin ispat zamanı. Kazanan böbürlenmeyecek, kaybeden nedenlerinin muhasebesini yaparken sorumluluğu başkalarında değil kendinde arayacak! Bu arada insanların gerçek yüzlerini kazanırken değil kaybederken gösterdikleri düşüncesinden hareketle Erdoğan Ataç'ın, Değirmenci'yi tebrik edilişinin takdirini de belirtmeden geçemeyeceğim.
Kimsenin itiraz etmemesi gereken bir sonuç var gündemimizde.
Hayırlı uğurlu olsun!

LİSTE İZLENİMLERİ
CHP'nin dün Mega Saray'da gerçekleştirdiği kongresi ile ilgili "Kurultay gibi" değerlendirmeleri ağırlık kazanırken, adaylar arasında rekabet katılım yoğunluğunu sağladı. AKP, DP ve MHP ilçe teşkilatları CHP'deki süreci yakından takip etti.
CHP'nin kongresinde her iki adayın listesinde partinin ağır isimlerinin yer almayışı dikkat çekti. Özellikle geçtiğimiz dönem CHP'nin meclis üyeleri ve yıllardır ilçe kongrelerinin ezberini oluşturan isimleri aradı gözler.

FEVZİ ÇAKMAK'A YENİ DÜZEN
Silivri Belediyesi, şehir içi ile ilgili vizyonel çalışmalarının startını verdi. Fevzi Çakmak Caddesi ve bağlı bulunan sokakları ile başlayacak süreçte örnek bir çalışma hedeflenmekte. Sokak ve caddelerimizin, trafik yoğunluğu bulunan alanlar ile ilgili bu tarz düzenlemeler konusunda ihtiyaç giderek daha da acil vaziyet aldı.
 İyi haftalar!

YORUM YAP