Değirmenci: Her zaman yanınızdayım

Değirmenci: Her zaman yanınızdayım

14.03.2019 14:15:26

Silivri Motosiklet Kulübü Derneği'nde konuşan Demokratik Sol Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, “Düşündüğünüz çalışmalarınız varsa ben seçimi kazandığımızda sizlerle birlikte bu çalışmaları yürütmenin sözünü çok rahatlıkla verebilirim” dedi.

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci, meclis üyesi adayları ile birlikte Silivri Motosiklet Kulübü Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Yasin Elmaslı, dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Dernek faaliyetlerini dikkatle dinleyen Değirmenci, “Sizlerin bu kadar geniş bir faaliyette olduğunuzu bilmiyordum. Yaptığınız çalışmalar çok önemli. Çokta güzel bir spor. Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlılığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Biz belediyeyi aldığımızda, sporun her türlüsünü Silivri'de gerçekleştireceğiz diye söz veriyoruz. Bu da onların içerisinde bir tanesi ama örneğin bir yelken, bir sörf okulu yok Silivri'de. Faaliyetlerinizden dolayı sizi kutluyorum. Motosiklet ve bisiklet kullanımının şehirlerde yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dünyanın her tarafında en önemli problemlerin başında kesinlikle otopark sorunu geliyor. Motosiklet ve bisikletler için otopark alanlarının yaratılması lazım. Dışarıdan gelecek konuklara, dolaplar da dahil hazır olması lazım. Motosiklet sürücülerinin buraya çekilmesi, Silivri'ye ciddi bir katkı yapacaktır. Sizinle konuşuncaya kadar motosikletler için özel park alanlarını düşünmemiştim. Belki şehir de yapamayız ama toplu konutlar bölgelerinde yapabiliriz. Bahsettiğiniz pist alanları mesela bir belediye için çok basit bir işlem. Az önce söylediğiniz gibi 5 bin, 10 bin motosiklet sürücüsünün buraya gelmesi olağanüstü bir olay. Eğer bu yaygınlaşırsa, bu bir kerelikte olmayacak. Bu sevgiyi yaygınlaştırabilirsek, faydalı olacağımıza inanıyorum” dedi.

“SADECE BUGÜN DEĞİL, HER ZAMAN YANINIZDAYIM”
“Güvenlikle ilgili problemlerinizin olduğunu duydum” diyen Değirmenci, Yolların kenarına bariyerlerin olması gibi. Bunlar direk ilçe belediyelerinin yapabileceği şeyler değil ama ilçe belediyesinin girişimleriyle kamu kuruluşlarına bu işler yaptırılabilir. Düşündüğünüz çalışmalarınız varsa ben seçimi kazandığımızda sizlerle birlikte bu çalışmaları yürütmenin sözünü çok rahatlıkla verebilirim. Motosiklete çok hevesli biriyim. Dinlendirici oluyor. Bugün aklımızda yok ama yarın bir şey çıktı ben her zaman yanınızdayım” şeklinde konuştu.

“YETKİ VERİYOR SADECE DÜĞÜNLERE GÖNDERİYOR”
7'den 70'e hazırladığı projeleri anlatan Değirmenci, “Bazı işler bugün yapılır yarın yapılır. Ama başka bir şey var ki onu gerçekleştirmeden yapacağınız diğer işlerin hiçbir anlamı kalmıyor. Halkla belediye arasında gönül bağlarının kopmamış olması lazım. Silivri'de yaşayan vatandaş orada görevli olan herhangi bir insanı kendi evladı, kardeşi gibi görmeli ve o samimiyeti orada bulmalı. Biz 15 yıl bu anlayışla Silivri'yi yönettik. Mutlaka herkese kapım açıktı. Şimdi diyeceksiniz ki sen başladığında 25 bindi, 50 bin nüfusla bıraktın, şimdi 180 bin mümkün mü? Evet mümkün değil ama bu sorunu başkan yardımcılarıyla çözebiliriz. Onun için başkan yardımcılarının sayısını arttırıyorlar. Yetki veriyor, sadece düğünlere gönderip, altın taktırıyor. Ama belediyecilikle ilgili hiçbir konuda inisiyatif kullanmasına izin vermiyor. Bu şekilde adam da yetiştiremeyiz, halkımıza da hizmet edemeyiz. O belediye de beş başkan yardımcısı varsa, yetki kullanırsa, hiçbir vatandaş sorunlarını çözemez. Sorun çözülemeyince de herkes başkana ulaşmanın yollarını arıyor. Ulaşamayınca da kıyamet kopuyor. Son on yılda Silivri'de o gönül köprüleri yıkılmış vaziyette. Her meclis üyesi kendi bölgesinin sorunlarını çözme de katkı verse sıkıntılar çözülecektir.

“MESELE KAPILARI SÖKMEK DEĞİL”
Kapılarımız açık olacaktır. Sıkıntınız olmasın. Bu tür şeyleri söylemek adaylar için kolay. Biz 89'da seçildiğimizde Beykoz'da bir belediye başkanımız vardı. En önemli vaadi ben geldiğim gün belediyenin kapılarını söktüreceğim demişti. Geldiği gün belediyenin kapılarını söktü, iki ay sonra çift kapı koydu. Yani maksat kapıların sökülmüş olması değil, her vatandaşın derdine çare olmak. Kapım açık demek bu. Gelenin derdine çare bulacaksın. İnsanlar geldiği zaman işi çözülmeden gitmeyecek. Zorluk çıkarmayacaksın” dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu. Haber Merkezi

YORUM YAP