XXXXX

Değirmenci Gelirsem Kongreyle Gelirim

Dün Selami Değirmenci’nin İl Başkanlığı’na giderek ilçe başkanlığına, “Kongrede seçilebilecek tek kişi benim” diyerek istediğine ilişkin duyumlarımı yazdım. Değirmenci çok şey söyledi ama önemli bir kısmını sizinle paylaşmamam ricasında bulundu. İl başkanıyla görüştüğünü doğrulayan Değirmenci, “Atama istemedim, gelirsem bu kongreyle olur” dedi. “Siyasette ebedi dostluk veya düşmanlık olmaz” sözleri ile hangi değerlendirmeme atıfta bulunduğunu siz bulursunuz zaten. “Muhalefet değil, yardımcı olmak istiyorum” diyen Değirmenci, “Ortaya çıkarsam dönüşü olmaz” şeklinde konuştu.
CHP yeni bir atama kararına gebe… Görünen o ki Başkan kongreye kadar kalacak, ama yönetim değişiyor.
Ve en önemlisi siyasette her an her şey olabilir.

BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMEYE
NE DERSİNİZ?
Edebi eserleri, besleyen duygunun acı olması gibi bunun dışındaki yazıları güçlü kılan dayandırıldıkları eleştiri, olumsuzluktur.
Bunun içindir güzel şeylerin günü birlik etkisi, olumsuzlukların ise kalıcılığı…
Belediye, siyaset çalışmalarında yapılan hizmetleri “Zaten yapmaları gereken şey” diye algılayarak, fazladan bir övgüye değer görmüyoruz.
Ama eksiklikleri, “Vay efendim biz sizi bunun için mi seçtik” nidalarıyla eleştirme konusunda hiçbir sınır tanımıyoruz. Hem göreve ihanet hem de seçmene...! Yapılmayanların yadırgaması dört koldan  ilerliyor.
Bugün bir değişiklik yapalım mı…
Silivri Belediyesi, bu yıl okulla tanışacak 2054 ilköğretim okulu öğrencisi için okul setleri hazırlamış. Her biri birbirinden farklı, öyle “Kızılay mı dağıttı” dedirtmeyecek cinsten… İhtiyaç sahibi veya değil ayrımı gözetmeksizin, ilkokul günü sırasına oturan tüm öğrencilerin masalarında bu setler miniklere güzel bir hediye gibi sunulacak. Çocukların hediyeye ne kadar çok bayıldığını bilirsiniz…
Dolaylı olarak yine insana yönelik olan, fiziki şartlara yönelik iyileştirmelerin ardından, penceresinden soğuk rüzgarların süzüldüğü, sevimsiz görünümlü binaların çocuklara olumsuz etkisi ortadan kaldırıldıktan sonra doğrudan yatırımlara geçildi.
Işıklar, bu proje ile eğitime verdiği önemin yanı sıra insanlara en hassas noktalarından ulaşmayı başardı.
Silivri Belediyesini, Başkanı ve projenin gerçek mimarı kimse kutluyorum!

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, geçtiğimiz hafta sonu İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte İBB ile İl Özel İdare’nin yatırımlarını yerinde inceledi. AK Parti siyasetinin başlayan yatırımları en kısa sürede tamamlama konusundaki hassasiyetinin hakkını vermek gerek. Daha önceki dönemlerde devlet yatırımlarının zamana yayılmasını, kaçan müteahhitleri haber yapıyorduk temel atmalardan sonra. Yapılan yatırımın hizmete açılışı pek ender rastlanan bir sonuçtu maalesef.
AK Parti, Silivri’de yapıcı muhalefetine eğildiği zamanların hatırına, iyi bir ivmeyle yoluna devam ediyor.  Hizmet ve yatırımlar siyasetin emeğidir. Emek ise her zaman kazandırır. Kazanacağınızdan en emin olduğunuz yöntem…

Haberin devamı 18.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP