Değirmenci’den, Işıklar’a otopark çağrısı

Değirmenci’den, Işıklar’a otopark çağrısı

7.08.2018 09:59:18

Dünden bugüne Silivri'nin otopark konusu ve gündemdeki iptal edilen çarşı katlı otopark projesi hakkında Selami Değirmenci'den önemli açıklamalar.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali'nin, “Işıklar'a otopark konusunda açık çağrı!” başlıklı köşe yazısına istinaden Hürhaber'i ziyaret eden geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanlarından Selami Değirmenci, “Ben de belediye başkanına otopark konusunda bir çağrıda bulunmak istiyorum” diyerek açıklamalarda bulundu.

DEĞİRMENCİ: SEÇİME KADAR AÇIK OTOPARK KALSIN
Kaymakamlık yanında katlı otopark yapım işinden vazgeçilmesi ve sadece çevre düzenlemesi gerçekleştirmek üzere Silivri Belediyesi'nin başlattığı çalışmaya değinen Değirmenci, “Yeşil alana merkezde ihtiyacımız var mı? Tabi ki var. Ama otopark ihtiyacımız daha büyük. Belediye Başkanına sizin aracılığınız ile çağrıda bulunmak istiyorum ben de; seçimlere kadar burası açık otopark şeklinde devam etsin, daha sonra nasıl olsa gelen bir yılda o otoparkı yapar” şeklinde konuştu.

“CAZİP BİR YATIRIM FIRSATI YARATILABİLİR”
“Buraya yapılacak katlı otopark maliyeti 10 yılda çıkarsa, belediye işletmeciliğini yapan kişiye 15 yıllığına verir; belediyenin yerini peşkeş çekmek değil, cazip bir yatırım haline getirme yolu izlenir diye söylüyorum. Ki buna ilişkin pek çok görüşmeye de yapıldı ama bir şekilde sonuca bağlanamadı.

“ “ZEMİN KÖTÜ” GEREKÇESİNE KATILMIYORUM”
“Zemin kötü” gerekçelerine katılmam mümkün değil kimse kusura bakmasın! İki adım ötede Saral İş Merkezi katlı otopark yapmış olmuş. Yavuz Dirik'lere önerilen yerde oluyor, da zemin bu bölgede ne kadar fark ediyor ki kaymakamlık yanında zemin bahane ediliyor!? Belediye kendi projesi için yapılmaz derken, Yavuz Dirik'lere “Yapın diye nasıl öneride bulunuyor?” diyerek süreçteki gelişmeleri sorgulayan Değirmenci, Kaymakamlık arkasındaki yerin projeye “Hazineye ait” gerekçesiyle belediyenin düzenleme çalışması dışında tutulmasını “Bazı şeylere çok şaşırıyorum.
Eskiden Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile halkın yararı için büyük bir özveri ile çalışırlardı. Artık o içtenliği görme şansımız kalmadı sanki!” sözleriyle yorumda bulundu.
Buna ilişkin kendi döneminde yaşanan bir olay üzerinden bir de örnekleme yapan Değirmenci, “Özel İdare'nin yeri ihaleye çıkmış, işi alan müteahhit arkadaş geldi çalışmaya başlayacak. Baktık projede otopark yok. Olmaz böyle dedik. “Bana proje bu şekilde verildi. Ek ödenek olursa yaparım” dedi. Dönemin kaymakamı Atakan Solmaz ile görüştük, ek ödenekle iki kat otopark yapıldı” dedi.
Silivri'de otopark sorunun önemine dikkat çeken Değirmenci, “Trafiği aksatmayan yerden bile araçlar çekiliyor. Defalarca tur atıyorsunuz sokaklar arasında park edecek yer bulana kadar. Yazınızda önemli bir konuya değinmişsiniz; bu sorunu yaşamayan birinin anlaması ve çözüm yolunda adım atması zor demek ki” dedi.

DEĞİRMENCİ, “NEW CENTER İLE İLGİLİ PİŞMANLIĞINIZ VAR MI?” SORUSUNA NE YANIT VERDİ?
Özel İdare projesine ilave yapılan ve New Center'in altındaki katlı otopark ile kendi döneminde bu soruna ilişkin iki önemli yatırımın Silivri'ye kazandırıldığına işaret eden Değirmenci, “New Center projesi ile ilgili hiç pişmanlığınız yok mu?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Proje doğru değerlendirilmedi. Benim dönemimde başladı ama bizden sonra faaliyete geçti. Kaldı ki bütün anlaşma ve görüşmelerini dönemin belediye başkan yardımcısı Özcan Işıklar ve her hangi bir şaibe algısı oluşmasın diye yine o zamanın muhalefet meclis üyeleri olarak Hüseyin Turan ve Metin Karakaş'ın yer aldığı komisyon yürüttü. Hiç biri de beni ‘Bu proje yanlış' veya ‘Zemin ile alakalı şöyle bir sıkıntı olur' diye uyarmadı. Sonuçta işin teknik kısmını daha iyi bildiklerine dayanarak bunu söylüyorum.
Bir de mütteahidin orada bir hatalı uygulaması oldu. Kazık sistem hususunda yeni bir yöntem çıkmıştı onu denediler ve çok da başarılı bir uygulama olmadı. Bugün bakın İstanbul'da denizin içine rezidanslar yapılıyor. Zemin sorun olmaktan çıkmış. Her şeyin bir yöntemi var; onu ve doğru uygulamanız yeterli” şeklinde konuştu.
Sevginar SALİ

YORUM YAP