XXXXX

Değirmenci: CHP’nin adayı Işıklar değil ben olacağım

Selami Değirmenci, dün bir ziyarette bulunarak, bir önceki köşemde yer verdiğim "Değirmenci, AK Parti’ye sızdı” değerlendirmelerine yanıt verdi. İşte Değirmenci’nin anlattıkları: "Ak Parti ile olan ilişkimi yazıyorsunuz. Böyle bir şey yok. Hakikaten bizim de canımız sıkılıyor. Benim burada bir eylemim, söylemim olur, "Şu olaydan bunu çıkardım” dersiniz. Birinin dedikodu yapmasıyla benim söylemem farklı. Benim MHP ile ne alakam olabilir? MHP’yle bağlantım nasıl olabilir? Açıkça söyledim zaten; Bu partide ön seçim yapılmazsa, bu parti adayını merkez yoklamasıyla belirlerse, eğilim yoklaması yapılmazsa biz oy vermeyiz. Bunu genel merkez yöneticilerine de söylüyorum. "Gidip Ak Parti’den, MHP’den aday olacak” başka bir şey "partinin adayına oy vermeyecek” başka bir şey. Benim sanki böyle bir davranışım var, o davranıştan da bunlar çıkıyor anlamı oluyor. Öyle bir olay yok ki. Ben bu partiden aday olmak için sonuna kadar mücadele ediyorum. Olacağıma da inanıyorum. Siz çok yanılıyorsunuz. Ben bu partide olmasam da ben hayatta olmasam da bu partinin adayı artık Özcan olmayacak. Çok net söylüyorum bunu. Bu partinin adayı artık Özcan Işıklar olmayacak. Onun benle bir alakası yok. Nereden bu kanıya vardım? Ben parti meclis üyeleriyle, genel başkan yardımcılarıyla devamlı görüşüyorum. Ellerinde burasıyla ilgili her türlü rapor, bilgi, belge var.”

"SİLİVRİ’DE 20 BİN SEÇMEN ARTTI BUNU KİMSE GÖRMÜYOR”
"Yerel seçim iki parti arasında geçecek. Bunu herkes biliyor” diyen Değirmenci, Silivri’deki seçmen profilinde yaşanan değişime dikkat çekti. Ve konuyla ilgili şu son derece ilginç tespitleri aktardı: "Kimsenin dikkat etmediği bir olay var. Silivri’de milletvekili seçimlerinde yaklaşık 1,5 yılda 20.000 tane seçmen vardı. Bugünlerde resmi olarak açıklanacak. Bu demektir ki 1,5 yılda Silivri’de yaklaşık 35.000 nüfus artmıştır. 35.000 nüfusun artması için de yaklaşık 7-8 bin konutun devreye girmesi lazım. Böyle bir nüfus gelişimi yok Silivri’de. Bu kağıt üzerinde olan seçmen varlığı. Bunun 5 bin tanesini kabul ediyorum. Cezaeviyle ilgili bir şekilde memur geldi. Zaten 8000 seçmen vardı cezaevinde. Şu anda 128 bin seçmen var. Cezaevinin kapasitesi 10 bin. Farz edin ki 8 bin’i tutuklu, hükümlüler oy kullanamıyor. Hepsinin tutuklu olduğunu kabul edelim. Bildiğim bir şey var; milletvekili seçiminden sonra 5 bin’e yakın personel ve ailesinin buraya gelmesinin yine Ak Partililerden bilgisini aldım. En az 10 bin tane hiçbir şekilde Silivri ile alakası olmayan seçmen geldi buraya. Gelen seçmenin en az %90’ı Ak Parti’ye oy verecektir. Çünkü onlar bilinçli olarak getirildi.
Kiptaş 2’de dünya kadar Suriyeli var. Orada yaşıyor. Suriyelilere vatandaşlık veriyorlar. Türkiye’de kağıt üzerinde görülen 200 bin kişiyi dağıtacaklar Ak Parti’nin kritik olduğu bölgelere. Seçmen listeleri yazılmadan, son 1 ayda bile getirse fark etmiyor buraya gelmesine bile gerek yok kâğıt üzerinde gösterecek, getirecek oy kullandıracak. Biz burada birbirimizi yerken adamlar bunu yapıyor. 20 bin seçmen arttı. Bunu kimse irdelemiyor.”

AK Parti’nin bazı yeni üyeleri üzerindeki etkisini de değerlendiren Değirmenci, "Orada benim sözümü dinleyecek bir tane adam var; İzzet. CHP İlçe kongrenin hemen ertesi günü geldi; ‘Başkanım ben daha fazla tahammül edemeyeceğim, bana uzun zamandır baskı yapıyorlar, Ak Parti’ye geçmek istiyorum” dedi. Ben de diğer genç arkadaşları da topladım; ‘Bu tür şeyler kızgınlıkla yapılacak şeyler değildir. Otur, düşün. Bunun bir daha geri dönüşü de olmaz. Sen kendine bir kariyer görüyorsan engel olmak istemem ama kızgınlıkla da bir şey yapmanı istemem’ dedim.”

"MHP’NİN ADAYI OLMAKTANSA BAĞIMSIZ OLMAK DAHA İYİ”
CHP dışında MHP ve AK Parti’den belediye başkan adaylıkları ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Değirmenci, "MHP’yi küçümsediğim için söylemiyorum kesinlikle; MHP’den aday olmaktansa bağımsız olmak daha iyidir.
"Ak Parti’ye destek verir misiniz?” sorusuna gelince… Şu partiye bu partiye destek değil benim derdim. Ön seçimlerde ‘bu partide aday belirlenmez o bizim belediye başkanımız onu aday göstereceğiz’ dedikleri anda asla destek vermem.”

YORUM YAP