XXXXX

Değirmenci Ben Durumundan Çıkıp Biz Olarak Hareket Ediyor


İyi ve kötü günde paylaşılan o kadar çok şey vardı ki. Ama şimdi daha net görebiliyorum ki herşey bir etki tepki meselesiydi. Ben bu meseleyi kişiselleştirmemek adına büyük bir mücadele verdim ve gelinen noktada doğru bir yerde olduğuma bir kez daha emin oldum. Selami Değirmenci, Silivri ve siyaset sahnesi için inkar edilemez bir değer. Aynı zamanda güç. Ama her kontrolsüz güç gibi o da zaman zaman çok tehlikeli olabildi. O kadar güçlü ki siz onu kullanmaya kalktığınız anda aslında o sizi kullanıyor olabilir. Tahmin edilebilirliği çok zor. Tüm duyguları uçlarda yaşayan büyük bir heyecan. Seversiniz, sevmezsiniz, yaptıklarını onaylarsınız, onaylamazsınız. Nötür kalmanız imkansız mutlaka sizi güçlü bir duygunun kollarına iter varlığı, attığı her adım. Değirmenci'ye kayıtsız kalmanız mümkün değil. Son dönem yaptığı bir çok şeyi onaylamakta zorlandım, öyle karşısında yer almam gelişti. Bu benimle ilgili bir süreç, Hürhaber her zaman Değirmenci'nin kamuoyuna anlatmak istediklerine aracılık etti. Değirmenci, Hürhaber'in sahiplerini veya gazeteyi kişisel kırgınlıklarıyla hırpalarken bile. Bugün o da bu konuda gazetemizin hakkını veriyor. Biz dün olduğu gibi yarın da herkesin sesini hakkıyla duyurabileceği bir mecra olma hassasiyetimizi sürdüreceğiz. O sesin sahibi bize kızsa da, hak verse de sesini halka duyurmaya vesile olacağız.
Değirmenci'yi kongre öncesi konuk ettik. CHP'li delegeleri önemli bir seçim bekliyor. Bu seçim giderek Değirmenci'nin yanında veya karşısında olanların saflarını belirleyeceği bir süreç olarak netlik kazanıyor. Değirmenci'nin ifadelerinde beni rahatsız eden hiçbir şey olmadı hatta rahatlattı. Ama anlattıklarının sözde kalıp kalmayacağı konusunda ancak yaşayarak emin olabileceğiz. 'CHP'nin tek adamı' olarak nam salan Değirmenci, iktidar koltuğundan uzakta 'biz' kavramının önemini kavramış görünüyor. Bu da ihtiyaç duyulan bir durumdu, ihtiyacının farkedilmiş olup gereğinin yerine gelmesi sevindirici.
Değirmenci'nin üzülmesini istemiyorum, ama bunun pahasına başkaların da üzülmesine gönlüm razı değil. CHP açısından zor bir denklem. Allah'tan karar vermesi gereken biz değil, CHP'nin delegeleri.

AKP HAKLIYKEN, HAKSIZ
DURUMA DÜŞTÜ
Ali'yle olan sorununuzu Veli ile çözebilir misiniz?
İş hayatınızdaki başarısızlığı, özel yaşantınızda başarıya çevirme şansınız var mı?
Resim yapamıyorsanız, müzik dersi alarak bu sorunu çözme imkanınız söz konusu mu?
Muhalefet iktidar ile olan sorununu ondan uzak kalarak çözemez!
Mecliste yaşanan bir sıkıntının çözümü meclis dışında aranamaz!
AKP, haklıyken haksız duruma düşmekle kalmadı, savaş alanını terk eden konumuna düştü.
Her Işıklar'ın söz vermemesi sonrasında küsüp gitmek kolaycılıktan başka birşey değil!
Aceleyle verilen bir kararın ardından AKP tükürdüğünü yalamadı!
Öfkeyle kalkıp zararla oturdu!

AKP YEREL SAFLARINI GÜÇLENDİRİYOR
Metin Karakaş faktörünün yanı sıra Yılçın Yönet, Lütfü Duralı gibi yerel ve genç isimler üzerinden AKP Silivri siyaset sahnesinde çıkış arıyor. Yerel isimler demişken, geçtiğimiz dönem Meclis Üyeliği yerini Karakaş ile birlikte koruyan tek isim İnci Aydar'ı da unutmamak gerek. Yol haritası nabza göre şerbet reçetesi üzerinden belirlenmiş.

ÇALIŞAN GAZETECİLERE BAŞARILAR!
Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa'nın 10 Ocak 1961 'de kabulüyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü'nü 49 'cu kez kutluyoruz.
İnsanların bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyanın tartışmasız gerçeğidir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, insanların toplum ve dünya ile bütünleşmesinde önemli bir misyona sahiptir. Basının bu önemli işlevini yerine getirebilmesi; hiçbir baskıya maruz kalmadan işini özgürce yapan, meslek etiğini her şeyin üstünde tutan, doğru, ilkeli, nesnel, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesiyle olanaklıdır. Bu önemli faaliyette Demokrasinin temel taşlarından olan basınımızın Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun!
Silivri, yerel basının önemini kavramış ve bilgiye sağlıklı biçimde ulaşmanın mücadelesini bu sektörün emektarlarıyla birlikte yıllardır veriyor. Hürhaber Silivri merkezli ilk değil ama bu alanda bugüne dek en uzun soluklu başarıyı sağlayan gazete oldu. Yerel basının kalitesini arttıran, dürüst bir şekilde emekleriyle mücadele veren tüm çalışan gazetecilerin günü kutlu olsun! Nice senelere, başarı ve daha iyi çalışma koşullarında dilekleriyle...
Günümüzü bizzat ziyaret ederek kutlayan CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Av.Ender Unutan Ersözlü, Esnaf Odası Başkan Adayı Muammer Eren ve ekibi, CHP İlçe Başkan Adayı Erdoğan Ataç, Avcılar Belediye Başkan Koordinatörü Yavuz Çengel, Sefa Kara, Eğitim-Sen Silivri Şubesi’ne teşekkürler.

“GELİN CANLAR BİR OLALIM”A YAKIŞMADI
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Silivri Şubeleri, üstelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenledikleri Aşure Günü’nde, gazetecileri unuttu. Bir basın masası dahi ayrılmayan etkinlikte basın mensupları sahne kenarına sığınmak zorunda kaldı. Verilen birlik mesajına bu hareket hiç mi hiç yakışmadı.

YORUM YAP