XXXXX

Değirmenci Ankaradan Olumlu Cevap Aldı

CHP Silivri Eski İlçe Başkanı Selami Değirmenci, 9 İlçe Başkanı arkadaşıyla birlikte Ankara’daydı. Burada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcılarıyla görüşen Değirmenci, ön seçim sözünü aldı. Eğer ön seçim yapılmazsa, eğilim yoklaması olması kanısına varıldı. Görüşmelerin olumlu geçtiğini anlatan Selami Değirmenci, aday adaylığı konusunda çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

SİYASETİN GÜVEN BUNALIMI

“Devesiyle çölde yol almakta olan bir bedevî, bir tepeyi geçtiğinde güçlükle yürüyen, sıcaktan dudakları kurumuş bir adama rastladı. Issız çölde susuzluktan perişan olmuş adam bedevîyi görünce, su istedi. Bedevî devesinden indi, adama su verdi. Suyu kana kana içen adam, birden bedevîyi iterek yere yuvarladı ve hemen deveye atladığı gibi kaçmaya başladı!
Bedevî arkasından bağırdı: Tamam, deveyi al, git..! Ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!
Bedevînin bu isteğini tuhaf bulan hırsız, biraz duraklayıp: Neden diye sordu? Eğer anlatırsan dedi bedevî; Bu olay her yere yayılır ve insanlar çölde muhtaç birini gördüklerinde asla yardım etmezler!”

Bu hikayeyi okuyunca siyasette sergilenen dayanışmalar geldi aklıma nedense. Seçimlere odaklandığımız için midir tam bilmiyorum…
Siyasetle uğraşan insanların güven duyma duygusunun tükenişi kamuya hizmet noktasında zaaflarının başlangıcı sayabiliriz. Onlar çevresindekilerle ilgili güvensizlik duygusunu beslerken, kendilerine duyulan güvensizliği göz ardı ediyorlar. Sonra hangi işe imza atarsalar atsınlar yaptıkları sorgulanıyor, sözleri ile birlikte şüphe hep akıllarda yer ediyor.
Siyasetin mirası kamuya hizmet noktasında onurlu bir görev olduğu kadar, her türlü kötülüğün de menfaat uğruna yapılacağı bir alan olarak akıllara kazındı.
Güvensizlik bir virüs gibi hem girdiği bünyeyi kemiriyor hem de etrafındaki insanlara kolay yollarla bulaşıyor.
Güvenirlik önemli unsur. Bunun için ağızdan çıkan her söz, atılan her adım bu açıdan da sorgulanmalı.
“İnsanlar unutur, hazmeder, önemsemez” deyip de onaylanmayacak hareketleri yaparsanız bir gün hatırlayıp da önünüze koymayı göze almışsınız demek ki. Yapacağınızı yapıp, sonra size bunu hatırlatanlara kızmayın. Ne başkalarına ne de kendinize haksızlık etmeyin!

Devamı 12 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP