“Darbeciler kaybetti Milli İrade kazandı”

“Darbeciler kaybetti Milli İrade kazandı”

21.07.2016 10:05:54

Silivri Memur-Sen  adına açıklamada bulunan Yavuz Çaylak, “Darbecilerin son nefesi tükenene kadar Memur Sen alanları, meydanları terk etmeyecek. Türkiye'nin yolunun kesilmesine, yönünün değiştirilmesine geçit vermeyecektir” dedi.

Silivri Memur-Sen İlçe Başkanı Yavuz Çaylak, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında görüş ve duygularını yazılı bir açıklama ile şöyle ifade etti:

“DARBECİLERİN NEFESİ TÜKENENE KADAR MEYDANLARDAYIZ”
“Darbecilerin son nefesi tükenene kadar Memur Sen alanları, meydanları terk etmeyecek. Türkiye'nin yolunun kesilmesine, yönünün değiştirilmesine geçit vermeyecektir.
Darbe girişimine karşı yurt genelinde ve Silivri'mizde Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar sokağa indi. Millet darbeye karşı ciddi bir irade ortaya koydu. Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millete ayar çekmeye yeltenenlerin 15 Temmuz akşamı başlattığı darbeyi püskürten, darbeci kahpelerin yüzüne tüküren bir milletin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz.

“MİLLET AYAKTADIR, ÇANAKKALE RUHU HAYATTADIR”
Millete ve devlete karşı ayaklananlar, küresel şebekelerin ayak oyunları tetikçiliğine soyunanlar bilmeli ki millet ayaktadır, Çanakkale ruhu hayattadır. Millete tank namlusu doğrultanlara millet iradesinin tecelligahı TBMM'ne bomba yağdıran hain hadsizlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye, Ümmetin Umudu Türkiye iradesinin garantörleri bu millettir bu meydanlardır. Bu meydanlar, ülkesine, milletine, devletine sahip çıkan, ‘ezan susmaz, bayrak inmez' diyen kahramanların toplanma alanıdır.

“KENDİSİNE GİYDİRİLMEK İSTENEN VESAYET GÖMLEĞİNİ MİLLET TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERMİŞTİR”
Türkiye'den bir Suriye çıkarmak isteyenlerin kirli senaryolarının bozulmuştur. Bu millet, Mısır'daki kanlı darbe senaryosunu Türkiye'ye uyarlamak isteyenlere; ‘Biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz' duruşuyla hak ettikleri cevabı vermiştir. Halka giydirilmek istenen vesayet gömleğini tarihin çöp sepetine bu millet göndermiştir. İhanet çetesini, cunta hareketini, paralel devlet şebekesini püskürterek milletimizin şanlı tarihine yeni ve büyük bir zafer daha ekledi. Alçakları yurdumuza uğratmayan atalarımızın, dedelerimizin, nenelerimizin emanetine sahip çıktı, vasiyetine sadık kaldı. İhanet ile merhameti aynı cümlede dahi kullanmaktan haya eden bu millet, cuntacıları, darbecileri, milletin üniformasıyla hainlik yapan cuntacıları affetmedi, affetmeyecektir. Bu millet, Silahlı Kuvvetlerimizden, yargıdan, kamu kurumlarından hainler temizleninceye kadar, aklından dahi darbe geçirenler teslim oluncaya, teslim alınıncaya kadar sokaklardan, caddelerden, meydanlardan ayrılmayacak. Milletin iradesiyle, demokrasinin merkezi TBMM'nin kararlılığıyla, hükümetin cesur duruşuyla ve başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reisliğiyle, liderliği ile darbe kalkışması bertaraf edildi.

“BU DARBE KALKIŞMASI TÜRKİYE'NİN GÜCÜNDEN KORKANLARIN PLANI”
15 Temmuz ve 16 Temmuz'da 81 ilin meydanlarında Ulubatlı Hasanlar vardı, Koca Yusuflar vardı, Seyit Onbaşılar vardı. Nene Hatunlar vardı. Okçular tepesini terk etmeyen basiretli insanlar vardı. Bedir'de, Uhud'da hakim olan basiret, uhuvvet, ünsiyet ve cesaret yer aldı. Çünkü milletin imanına, özgürlüğüne, haklarına, hayatına kast edenler eliyle gerçekleştirilmek istenen işgale karşı İstiklal Savaşı yaptığına inanan bir millet vardı. Bu darbe kalkışması Türkiye'nin gücünden korkanların planıdır. Bu darbe girişimi, yıllarca milleti sömüren paralelin vesayet kurma inadıdır. Millet planlarını bozdu. İnancıyla, darbe inatçılarını tarihin çöp sepetine koydu. Oradan çıkışları yok. Yeni bir plan yapmalarına, yeni tezgah ve kumpaslar kurmalarına bu millet izin vermeyecek. Bu millet, darbecilerin son nefesi tükenene kadar, alanları, meydanları terk etmeyecek. Türkiye'nin yolunun kesilmesine, yönünün değiştirilmesine geçit vermeyecek.

“DARBELER DÖNEMİ KAPANMIŞTIR
Darbelerden ve cuntacılardan bu millet korkmamaktadır, bu millet korkmadığını darbecileri ve onların azmettiricilerini korkuttuğu için bu meydanlardadır. İçinde kim varsa, arkasında hangi ülke, grup varsa bu darbe girişiminin faillerine, azmettiricilerine hesap sormak kararlılığımızı göstermek için bu millet meydanlardadır Bugün demokrasi kazanmıştır, darbe kaybetmiştir. Demokrasiyi savunanlar kazanmış, darbe seviciler kaybetmiştir. Darbeye içerden ve dışarıdan destek veren tüm anti demokratik güçler hak ettikleri cevabı almıştır. Böylelikle cuntacılara darbeler dönemi açılmamak üzere kapatılmıştır. Darbeler döneminin kapanmasının en büyük aktörü, mimarı millettir, millet iradesidir. Kahraman milletimiz bu görevini devam ettirmeli, alanlardan meydanlardan gür bir sesle haykırmaya sesini ve sözünü yükseltmeye iradesine çok daha güçlü bir şeklide sahip çıkmaya devam etmelidir. Edecektir de…

“MİLLETLE KAVGAYA TUTUŞANIN SONU KAYBETMEKTİR”
Memur-Sen olarak Sivil siyaseti sonuna kadar savunacağız. “Memur-Sen milletin emrindedir. Memur-Sen, milletin iradesini koruma derdindedir. Memur-Sen, demokrasi nöbetindedir. Darbeye direnme, darbecileri alt etme hedefiyle milletle birliktedir. Ey darbeciler, ey darbeye yeltenenler; milletle kavgaya tutuşanın sonu kaybetmektir. Kaybettiniz. Menderes'e, Özal'a, Erbakan'a hak ettikleri desteği verme imkânı olmayan millet yok artık. İman varsa imkan vardır diyerek, devleti ele geçirmeye, ülkeyi işgal etmeye, milleti köle ilan etmeye hevesli yapıların heveslerini kursağında bırakan inanmış, adanmış, cesareti kuşanmış bir millet var. Millet devletin yanındadır. Millet, sivil siyasetin arkasındadır. Millet, demokrasiyi koruma, darbeye izin vermeme kararlılığındadır. Bu kararlılıkla, bu kirli yapıların, cunta tezgahının içinde, arkasında, yanında duran herkese hesap soracak. Millet, bağımsızlığının, özgürlüğünün teminatı olan devleti korumak, milletin iradesini daima hakim kılmak için ne gerekiyorsa yapacaktır.

“İHANET EDENLER BEDELİNİ ÖDEYECEK”
İhanetin bedelini ödetecek cesaretle, adaletle milletin egemenlik alanını darbenin bütün artıklarından, darbeci satılmışlardan bu millet temizleyecektir: “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız; milletin ve ümmetin umudu, küresel emperyal şebekenin kabusu Yeniden Büyük Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. İstiklal Savaşı ruhunu kaybetmeden, Çanakkale ruhundan vazgeçmeden omuz omuza ve daima ayakta, teyakkuzda olacağız. Sakarya ayağa kalkmıştır, devam da edecektir. Türkiye'nin üzerinde çöreklenen kara bulutları dağıtmıştır. Memur-Sen olarak Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmakta kararlı olacağız. Pes etmek yok, yılmak yok, korkmak yok. Milletin öncüsü olmaya, milletle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. ‘Türkiye bizimdir, bizim kalacak' darbecisinden, paraleline, haininden, tetikçisine, azmettiricisinden, destekçisine milletimizi, devletimizi, demokrasimizi, irademizi hedef alan şer yuvaları dağıtılacak, inlerine girilecek ve Büyük Türkiye'nin egemenlik çivisi hainlerin, paralellerin, ihaneti meslek edinenlerin kirli zihinlerine çakılacak.”

Haber MERKEZİ

YORUM YAP