XXXXX

Danışma meclisi üzerine

Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının Cuma akşamı düzenlediği danışma meclisi haberini okurken bazı konular dikkatimi çekti. Birkaç hafta önce gerçekleştirdiği basın toplantısında da buradaki konuşmasında da Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili "Silivri’yi bir kez daha Ak Parti belediyesi ile tanıştıracağız” diyor… Silivri, Ak Parti ile 2004’te tanıştı zaten. Hani biriyle tanışır da kaynaşmadan araya uzun bir zaman girer, tekrar karşı karşıya kaldığınızda ‘yeniden tanışırsınız’ diye bir durumumuz da yok. 5 yıl bir fiil, kendi iddialarıyla Silivri’nin tarihinde görmediği hizmetler yapıldı… Biz kiminle yeniden tanışacağız? Hani Karakaş diyorsa ki, "Bir önceki dönemde size Ak Parti’yi yanlış tanıttılar/tanıttık şimdi doğru düzgün tanışacağız” o zaman kabul ederiz mecburen bu ifade tarzını. ‘İyi tanıyamadık, bir daha tanışalım’ deriz… Karakaş’ın söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor yanlış anlaşılmalara yol açmaması için. Gerçek düşüncesi oluşan izlenim ise o da ona kalmış!
Silivri, Ak Parti ile tanıştı bana kalırsa… Bundan sonra tekrar tanışma diye bir durumumuz yok. Ak Parti kendini eksik, fazla tanıttıysa o konuya bir ayar getirebilir. Silivri, Ak Parti ile 2004’te tanıştı, 5 yıllık hizmet ve yönetiminin notunu da 2009’da verdi… Gerçek durumdan yola çıkarak yeni stratejiler belirlenirse daha sağlıklı olur diye düşünüyorum naçizane… Siyasilerimiz daha iyi bilir tabi…
***
AK Parti Bölgemiz Milletvekili Nurettin Nebati’nin, "Silivri kucağını açmış Ak Parti’yi bekliyor” ifadesi de şahsen bana çok itici geldi. Konunun A veya B partisiyle ilgisi yok. Nasıl beklediğimiz ile alakalı… Silivri halkının kimseyi kucağını açıp bekleyecek durumu yok. Sandığa gider, ne istediğini açıkça ortaya koyar.

***
Ak Parti saflarında sıkça kullanılan bir söylem; "2009’da Ak Parti değil, Silivri kaybetti”… Saffet Sert dile getiriyor son meclis toplantısında… Ondan önce de Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, muhalefet olmalarına rağmen iktidar gibi Silivri’ye hizmet ettiklerini anlatıyor. Silivri ne kaybetti o zaman?
"Silivri’yi, 2013’te bıraktığımız yerden geril alacağız” söylemi de içinde büyük bir haksızlık barındırıyor. Yapılan hizmetler, eksik olur, fazla olur bunu tartışabiliriz ama Silivri’nin 2009’daki noktada kaldığını iddia etmek insafsızlık. Nasıl ki birileri çıkıp da "2004-2009 döneminde Silivri’de hiç bir şey yapılmadı” dediğinde karşı çıkarsanız, çıkarsak aynı biçimde 3,5 yıldır yerel yönetimin hiçbir şey yapmadığını söylemek eleştirdiklerinize zarar vermek çabası içinde kendi inandırıcılığınızdan büyük bir kayıp demektir.
Siyaset halka hizmettir. İktidar ile muhalefet siyasetin alt başlıklarıdır. Halka hizmet etmek için illa sizi iktidar yapma şartını halkın önüne sürerseniz karşılığını mutlaka alırsınız!
***
Ak Partili siyasilerin ortak vurgusu "birlik ve beraberlik” üzerine… Diğer partilerdeki kadar çatlakların sesi, parti içi sorunların yankıları dışarıya karşı yüksek çıkmasa da bu olmadığı anlamına gelmiyor. Kuvvetin temel unsuru birlik, bu hayatın her alanında olmazsa olmaz kural. Ak Parti bir istisna değil gücünü korumak için beraberliğini muhafaza etme zorunluluğunun hatırlatılma sıklığına anlamlı.
***
Yerel seçimlere bir yıldan az kala, siyasiler söylemlerini iyi tartmalı… Kendilerini ne şekilde anlattıkları, nasıl algılandıkları bakımından da mühim bir süreç…

GEÇMİŞ OLSUN
Silivri’nin yakından tanıdığı ve sevdiği hayırsever işadamı Nurullah Baldöktü’ye nazar değdi. Cuma akşamı hissettiği rahatsızlık ile hastaneye kaldırılan Baldöktü’ye stend takıldı. Sağlık durumunun hızla iyiye gittiğini müjdeleyeyim sevenlerini fazla endişelendirmeden. Tekrar geçmiş olsun diliyorum.

NİCE YAŞLARA
Dün Ak Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar ve CHP İlçe Başkanlarından Abdullah Yıldırım’ın doğum günüydü. Kutluyor ikisine de sağlık, mutluluk ve başarı dolu nice yaşlar diliyorum…

İyi haftalar…

YORUM YAP