XXXXX

Dalyan ne yaptığının farkında mı?

CHP'den Süleyman Çelebi ve Mevlüt Aslanoğlu, Ak Parti'den daha ziyade Tülay Kaynarca ile son dönemde Gülay Dalyan Silivri'de yoğun olarak milletvekili çalışmalarını sürdürüyor.
Süleyman Çelebi ne kadar efendi ve sakinse, Aslanoğlu o denli heyecanlı, ziyadesiyle dobra.
Tülay Kaynarca, insanlara ne kadar nezaket içinde yaklaşıyorsa, Dalyan o denli halktan biri yaklaşımı üzerine gidiyor. Ama dün olayı epey abartmış. Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun ziyareti için AK Parti Silivri İlçe Merkezinde ilçe yöneticileri ve basın bir aradayken, muhabbet Çorlulu Milletvekilinin 19 Mayıs kutlamalarında Esma-Özcan Işıklar ile yaşadığı sürtüşmeyi anlatmış. Yaşadıklarını anlatmasında bir sıkıntı yok da Silivri'nin seçtiği Belediye Başkanı için "bir tane çakacağım” tarzındaki çıkışı kendisini seviye bakımında epey aşağılara çaktığı kesin! Halktan biri olmak bir siyasetçi için belli bir noktaya kadar meziyet sayılır. Suyunu çıkarttığı anda çok yakışıksız bir duruma düşersiniz. Bayan arkadaşlarınızla çay ziyaretinde dertleşmiyorsanız kullandığınız üsluba dikkat edeceksiniz. Bu herkes için geçerli, milletvekili olmanız herkes hakkında ileri geri konuşma hakkını size vermez. Kullandığı ifadelerin ne anlama geldiğini Dalyan biliyordur eminim. Bir, iki, beş çakarak sorunlarını hallettiğini düşünmemizi istemeyeceğinden de eminim. Devirdiği çamların başını bundan sonraki Silivri temaslarında ayırtacağı gibi belli bir kesim tarafından içten içe, hatta dışa yansımalı olarak sevindirmesi de mümkün. Dalyan'ın Silivri Belediye Başkanı hakkında kullandığı üslup ve sarf ettiği kelimeler ne bir bayana ne de bir milletvekiline yakışmış. Bunu parti merkezinde milletvekilleri ve basının huzurunda yapması ise yakışıksız tavrının etkisini daha da ciddi kılan etkenler.
Siyasetin halen daha en çok ihtiyacı olan unsurlardan bir tanesi nezaket. Bunun kadın eliyle geleceği inancını örseleyen örnekleriyle Dalyan, mutlaka akıllarda yer edecek. Esma Işıklar'a yönelik 19 Mayıs yürüyüşünde "Protokol değilsin geriden yürü” ikazını biz ne kadar iyiye yormaya çalışırsak çalışalım Dalyan, pot kırma konusunda ısrarlı. Söz konusu davranışının savunuculuğunu belediye başkanımıza "bir tane çakacağım” tarzında cümlelerle yaptığına göre durumun kamu nezdinde de netlik kazanmasında fayda var.
Size yapılmasını ve söylenmesini istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın! Dalyan biraz empati yapsın, yani kendini Işıklar'ın yerine koysun duydukları ve yaşadıkları hoşuna gidecek mi bakalım. Siyasi fikir ayrılıkları ve tutumlar kişiselleştirilince sevimsiz bir hal alıyor. CHP'li Belediye Başkanın tavrı, hükümetin 19 Mayıs kutlamalarına yönelik karara yönelirken, milletvekilinin bunu ‘mahalle kavgası' boyutuna indirgemesi hiç hoş olmadı.
İşin açıkçası Gülay Dalyan'ı hem komşu ilçemizden olması hem de Silivri'de sürdürdüğü yoğun çalışmalar nedeniyle tarafsız bir gözle bakarak, iyiden iyiye takdir edenlerdendim. Daha yakından tanıyınca hayal kırıklığı yarattı. Işıklar'ın (çelenk sunma töreninde kendisiyle aynı safta yer almama tercihine yönelik) tepkisini hoşgörüyle karşılamak, Silivri'nin seçtiklerine her durumda saygı göstermek Dalyan'ın portresine artılar kazandıracakken, yaptığı çıkışlar prestijini sarstı. Daha az konuşup, ağzından çıkanları iyice bir tartmasında yarar var. Fazla heyecan, baş ağrıtır.

YORUM YAP