XXXXX

Dalgalandım Da Duruldum


Lodosun Marmara’yı dalgalandırdığı gibi bizim belediyede de bir dalgalanma var. Hadi hayırlısı. Söylentilerden söz etmeyeceğim. Ama bir şeylerin yolunda gitmediği ve düzeltilmesi gerektiği konusunda kanaat nihayet oluşmuş. Belediye Başkanımız zamanını, koşulların oluşumunu da beklemiş olabilir. Ben kendisini 15 yıldır tanıyorum sabırlı bir insan mı sabırsız bir insan mı olduğuna karar veremedim. Aklında esen fırtınaları bire bir bilme imkanımız yok. Yerel yönetim iktidarının birinci yılında pek çok şeyi göğüsledi. Bu kadar çok eleştiriyi, öneriyi sırtladıktan sonra, bunları asgariye indirmenin tek çaresinin onlara kulak asmaktan geçtiği de anlaşıldı herhalde. Akıl verenler çok olunca da insanın aklı karışıyor.
Pek çok şey dışarıdan görüldüğü gibi değildir. Silivri’yi yönetmek hiç kolay olmasa gerek. İyi yönetmek mi? Olağan üstü bir gayret ve emek gerektirdiği anlaşılacak.
Basın olarak haricen gazel okumanın kolaylığına sığınarak, dilimizin döndüğünce, gördüklerimizi, işittiklerimizi yazmaya devam edeceğiz. Kızan, kırılan, küsenler kimi zaman sevindikleri haber ve köşelere tutsun. Hüzün de mutluluk kadar hayata dair. Ne birini ne ötekini hayatımızdan tamamen soyutlayamayız.
Bir süredir Silivri Kaymakamlığı’nda görev yapan Aydın Doğar, bugün tekrar Belediyede çalışmaya başlıyor. Başkan Işıklar, Halka İlişkiler ve Basın Birimini doğrudan kendine bağlama kararı almış aldığım bilgilere göre. Bu birimlerin Elif Uzun’un sorumluluğundan alınması için teşekkür etmek gerekir. Uzun, basın ve halkla ilişkiler konusunda istenileni başaramadığını kabul etmek zorunda. Yapamadığı şeyin sorumluluğunu yürüterek kendine de temsil ettiği kuruma da haksızlık yapmasına gerek yok. Herkes her işi yapacak, çok iyi yürütecek diye bir durum yok. Ama söz konusu birimler son derece önemli. Işıklar bu kadar işinin arasında bu birimi bizzat takip edebilir mi? Etmek zorunda. Çünkü burası Silivri’ye açılan yüzü. Bu birimin yürüttüğü çalışmalar doğrudan halka kendisini ve icraatların anlatımını kapsar. Dolaylı yoldan ise basın aracılığı ile bu alandaki önemli bir kesim çalışmalar tamamlanır. Seçimle göreve gelen kişi, halk ile iletişimini şansa veya bir başkasına bırakamaz. Kendi işini kendin yapacaksın!
Bu konu çerçevesinde şunu da söylemekte yarar var; Halkla İlişkileri birçok konuda eleştirdik ama tebrik etmemiz gereken önemli özellikleri de oluştu. Eleştiriye tahammülleri. Her şeye rağmen görevlerini en iyi şekilde yapabilmek adına gayretleri. İşlerine, eleştirenlere küsmediler, tebessümle sıkıntılarını içlerine atıp, görevlerini sürdürdüler. Hiçbir birim bu kadar örselenmedi. Umarım edindikleri tecrübeler ilerleyen zamanlarda, sıkıntılar yerine, yaptıkları işten başarıyla söz edilmesini sağlar.
Şu noktaya temas etmekte de yarar var: üstlendikleri görevleri başarıyla yapamamaları insanları kişilik olarak kötü yapmaz. Görev ile kişilikler farklı değerlendirmelere tabi tutulmalı. Dostluklar, insancıl yaklaşım ve ilişkiler görev sorumluluğu ile aynı paralellikte gitmezse sıkıntı olur. Belediye başkanının çok iyi dostu, başarısız belediye başkan yardımcısı ve ya müdürse ya içiniz kan ağlaya ağlaya da olsa gerekeni yapacaksınız ya da zararına katlanacaksınız.  Katlandığınız zararın arkadaşınıza hiçbir faydası olmadığı gibi sizi de dibe doğru sürükler. Sıradan insanların arkadaşları kamuyu ilgilendirmez. Ama kamu adına görev yapan, kaynaklarını yöneten insanların bir arada göründüğü, yakın çevresi merak uyandırır. Merak edilen şey yazılıp çizilir, takip edilir. Böylece bizzat sizin hatanız olmasa da başkalarının hataları sizi etkiler.
İyi bir ekibin tanımı çok iyi anlaşan insanlar değildir; Bir bütünün içinde üstlendikleri sorumlulukları en iyi şekilde yerine getiren kişilerin biraradalığıdır.
Yeni haftaya karamsar bir tabloyla başlamayalım. Silivri adına emek harcayan, çalışan herkes bunun karşılığını saygı ve sevgiyle görsün. Gerisi zaten kendiliğinden kolayca gelir!

KADIKÖY’DEN YOL ŞİKAYETİ
Ortaköy’den arayan bir vatandaşımız Çatalca-Kadıköy arasında yapılan stabilize yolun Eriş Yem Fabrika kamyonları yüzünden büyük sıkıntı yarattığını iletti yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi talepleri ile birlikte.
İyi haftalar!

YORUM YAP