Daha önceki 'meclisi terk etme' olayımız!

Daha önceki 'meclisi terk etme' olayımız!

Cuma günü Silivri Belediye Meclisinde CHP'nin, AK Partili Ömer Tekin'in açıklamalarını tepki olarak gerçekleştirdiği ‘oturumu terk etme' olayı “Daha önce böyle bir olay yaşandı mı?” sorularını akıllara getirdi. Evet benzer bir olay 4 Mayıs 2016'da cereyan etti ve hatta şu anki AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun “Külahımı bıraktım, ona anlatırsınız” şeklindeki meşhur sözüyle anılır!

Haberin özeti şöyle:

“Başkan Özcan Işıklar, geçtiğimiz günlerde parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Silivri Belediyesinin Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) projesini kuruluş amacına hizmet etmediği gerekçesi üzerinden eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'ya oturumun tamamlanmasının ardından meclis kürsüsünden sert şekilde cevap verdi.

Muhalefetin basın toplantısı üzerine Işıklar'ın ilk fırsatta cevap vereceği aşikârken Kutlu'nun toplantıya katılmaması dikkat çekti.

AK Parti kanadı, Grup Sözcüsü Vekili Tamer Şişman'ın “Bu konudaki açıklamalarınızı AK Parti Grubu olarak kabul etmiyoruz” ifadesiyle ayaklanırken, mecliste tansiyon bir anda yükseldi.

Yaşanan kısa süreli arbedede AK Partili Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu'nun, “Külahımı bıraktım, ona anlatırsınız” tarzındaki ilginç sözleri de olaylı oturumda kayıtlara geçti.

CHP safı alkışlarla “Başkanım yanındayız” diyerek Işıklar'a olan desteğini ilan etti.

AK Parti Grubunun meclisi terk etmesinin ardından kaldığı yerden devam eden Işıklar, çiftçinin alın terinin son damlasına kadar değer kazanması için tarımsal sanayi sektöründe gerçekleştirecekleri hizmet ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.”

YORUM YAP