ÇYDD Silivri’de 10’ncu mezuniyet

ÇYDD Silivri’de 10’ncu mezuniyet

6.09.2016 11:09:30

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 10. Mezuniyet Töreni, Yaşar Kemal Sergi Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

3 Eylül Cumartesi günü Nursel Samyaka'nın başarılı sunumu ile kaydedilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 10. Mezuniyet Töreni'ne Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eşi Esma Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Kent Konseyi eski Başkanı Dilruba Önal, dernek yönetimi ve bağışçılar katıldı. Program, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz, derneğin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan ve derneğe emeği geçen büyükler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

ÇEŞMECİOĞLU: DOĞRU YOLDAYIZ ÇÜNKÜ CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYORUZ
Törende duygu ve düşüncelerini anlatan bir konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, şunları kaydetti: “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi olarak 22 yıldan beri Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yoktan var olduk. Sizlerin emeği ve destekleri olmasa tek başına bir şeyler yapabilmemiz pek mümkün değildi. Ülkenin gidişatı bize olan ihtiyacı daha çok doğurdu. Hep doğru yolda olduğumuzu, korkmadığımızı söyledik. Yılmayacağız dedik. Doğru yoldayız çünkü biz cumhuriyete, Atatürk'ün kazanımlarına sahip çıkıyoruz. Sahip çıkmaya da devam edeceğiz.”

AKKIVANÇ: MÜTEŞEKKİRİZ
Hissiyatını paylaşması için kürsüye mezun öğrencilerden Gökhan Akkıvanç davet edildi. Akkıvanç, şöyle konuştu: “Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun oldum. Bir Çağdaş Yaşamlı olarak burada size hitap etmekten gurur duyuyorum. Geçen bu hızlı süreçte bana katkısı olan birçok unsur oldu ancak bunların içinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yeri çok farklıdır. Bu oluşum güler yüzlü, sıcakkanlı, sevecen insanlarıyla ve Atatürk'ün bizlere bıraktığı değerleri sahiplenişiyle adeta benim ikinci ailem oldu. Deniz Yıldızı projesiyle aldığım eğitim sayesinde hayata akış açımı geliştirdim. Dernek Başkanımız Sayın Mübeccel Çeşmecioğlu, Gülsen ablamız ve saygıdeğer yönetim kurulumuza öğrenciler olarak ne kadar müteşekkir olduğumuz aşikârdır. Eğitim camiasında görev almayı bekleyen bir eğitimci olarak konuşmamı kulağınıza küpe olmasını istediğim Sayın Türkan Saylan'ın sözleriyle sonlandırıyorum, “Eğer bir yerlerde bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın! Ölüme saniyeler kalmış olsa bile…” Buraya katılan dernek üyelerimize, derneğe burs yardımında bulunan insanlara teşekkür ediyorum.”

MUTU: GÖNÜLLÜ DESTEKÇİ OLMAYA HAZIRIM
Mezun öğrencilerden Onur Mutu, “Sayın Çağdaş Yaşam üyeleri ve Çağdaş Yaşama gönül veren emekçiler, hepiniz hoş geldiniz. Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunlarındanım. 4 yıllık üniversite hayatım boyunca bana maddi ve manevi yönden desteklerini esirgemeyen Çağdaş Yaşam Silivri ve Balıkesir Şubelerine minnetlerimi sunarım. Bir üniversite mezunu olarak amacım gelecekte ilkeli, aydın ve vatana yararlı bir fert olabilmektir. Geleceğe emin adımlarla yürümek için Atatürk ilke ve devrimlerinin daimi savunucusu olacağım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği amaçlarıma ulaşmam için bir yol gösterici oldu. Hayatımın bundan sonraki sürecinde Çağdaş Yaşamın bünyesinde gönüllü bir destekçisi olarak faaliyet göstermeyi çok istiyorum ve bunun için elimden geleni yapmaya hazırım” diye konuştu.

ÇELİK: DESTEKÇİLERİMİZE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Sevilay Çelik, dernekle ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: “Çağdaş Yaşam bundan 5 yıl önce benim hayatıma girdi ve ümit ediyorum bundan sonra da ben onların hayatında olmaya devam edeceğim. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan kıymetli öğretmenlerime özellikle Gülsen ablaya çok teşekkür ediyorum. Ben sözlerimi Türk edebiyatının önemli değerlerinden bir tanesi olan Ayşe Kulin'in Türkan Saylan hocamız için söylediği sözlerle devam ettirmek istiyorum, “Binlerce cüzzamlıyı iyileştirdi, hayatın içine kattı... Kız çocukları başta olmak üzere, binlerce çocuğun okullu olmasını sağladı. Her zaman tek başınaydı ama hiçbir zaman yalnız değildi. Kimsenin yanında yer almak adına inançlarından, ilkelerinden ödün vermedi ama yüz binlerce insan onun yanında yer aldı. Türkan Saylan... Tek ve tek başına!” Son olarak siz büyük destekçilerimiz emeğinize, yüreklerinize ve desteklerinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Günden güne okyanusumuzun daha büyük olması dileğiyle…” Konuşmaların ardından Hande Nur Coşkun isimli öğrenci Zülfü Livaneli'ye ait Türkan şiirini seslendirdi.

KUVAYİ MİLLİYE RUHUNU ATEŞLEDİ
İzmir'den gelen Tiyatrocu Yazar Oyuncu Utku Erişik'in Kuvayi Milliye ruhunu yarınlara taşıma adına tek başına sergilediği tiyatral gösterisi izleyenleri olağanüstü bir duygu içerisine çekti. Herkesin nefesini tutarak izlediği Erişik, dakikalarca alkışlandı.

IŞIKLAR: ÇAĞDAŞ BİR GELECEK İÇİN MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Üniversiteyi yeni kazanan ve üniversitelerden mezun olan öğrencilere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından hediye takdim edildi. Işıklar, “Bütün baskılara rağmen aydınlık yarınlara yorulmadan yürümeyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Eğitim yolunda yaptıklarınız hele de böyle bir dönemde o kadar değerli ki. Çağdaş, aydınlık bir gelecek için mücadele etmekten başka seçeneğimiz yok. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bugüne kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Öğrencileri tek tek tebrik ederek başarılar dileyen Işıklar, daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.


Program öğrencilerden Cansu Sever'in bağlama dinletisiyle sona erdi.


Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Topbaşlı gündem
Sonraki » Yaşama Dair: Televizyon

YORUM YAP