ÇYDD: Darbe, tarikat ve cemaatlere karşıyız

ÇYDD: Darbe, tarikat ve cemaatlere karşıyız

15.07.2020 11:45:25

ÇYDD, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Her tür darbeye, devleti ele geçirmeye çalışan tarikat ve cemaatlere karşıyız” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

ÇYDD: HER TÜR DARBEYE, DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞAN TARİKAT VE CEMAATLERE KARŞIYIZ

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği; Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, demokrasiye, Cumhuriyet'in temel değerlerine ve çağdaş yaşam idealine olan sarsılmaz inancı ve bağlılığı ile her tür darbeye, halkı birbirine düşürme çabası içinde olanlara, devleti ele geçirmeye çalışan tarikat ve cemaat yapılanmalarına sonuna kadar karşıdır.

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEHLİKESİNE KARŞI İKTİDARI UYARAN EFSANE BAŞKANIMIZ SAYLAN OLDU”

ÇYDD, çoğulcu demokrasi, inanç ve düşünce özgürlüğünü temel ilke olarak görür, laik ve demokratik devlet olmanın gereği budur. Ülkemize bu kanlı ve karanlık süreçleri yaşatan FETÖ Terör Örgütünün varlığına ve tehlikesine bir toplum önderi olarak herkesten önce değinen ve siyasi iktidarları uyaran efsane Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan olmuştur.

“TARİKAT VE CEMAAT YAPILANMASINA GEÇİT VERİLMEMELİ”

Derneğimiz ve Türkan Saylan bu yüzden darbecilerin saldırısına uğramış ancak Türk Ulusu derneğimize sahip çıkmış, darbecilerin amacına ulaşmasını engellemiştir. Türkan Saylan'ın tespitleri ne acı ki bugün için de geçerlidir; gericiliğe ve devlet içinde tarikat ve cemaat yapılanmasına asla geçit verilmemelidir.

“SORUMLU VE İŞBİRLİKÇİLER YARGININ ÖNÜNE ÇIKARILMALI”

Sinsi ve hain darbenin tüm sorumluları ve işbirlikçileri eksiksiz şekilde bağımsız yargının önüne çıkarılmalıdır!”

 

YORUM YAP