“Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır”

“Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır”

30.10.2018 10:09:20

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Partal, “Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz.” dedi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. Yılı Kutlama Programı Pazar günü gerçekleştirilen Çelenk Töreni'nin ardından dün Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabul edilmesiyle devam etti. İlçe Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Çokbüyük ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe protokol üyeleri, siyasiler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, gaziler ve çok sayıda kişi tarafından Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti. Ardından Silivri Sahilinde düzenlenen programı geçildi.
İlçe Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Çokbüyük, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kıraslan, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Partisi İlçe Başkanı Halide Avlu, İyi Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Vatan Partisi İlçe Başkanı Latif Aydın, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Okul Müdürleri ve öğretmenler, AK Partili ve CHP'li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, ADD Silivri Şube Başkanı Süleyman Yalçıntaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve muhtarlar, Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan ve üyeleri, Yardımseverler Derneği Başkanı Serap Çetin, öğrenci ve velileri törene katılanlar arasındaydı.
Okul yöneticilerimizden Selahat Özel ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerimizden Asuman Erarslan'ın sunduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı, İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılan okullar, kuruluşlar ve Silivri halkının bayramını kutlamasıyla başladı. Akabinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu.
Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın şefliğindeki Belediye Bandosu eşliğinde, Müzik Öğretmeni Başak İnanç'ın yönetiminde İstiklal Marşımız okundu.

PARTAL: ÇAĞDAŞLIK YOLUNDA DURMAKSIZIN ÇALIŞMALIYIZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Kaymakamı Ali Partal tarafından yapıldı. Partal, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Tarih sürecinde kurulan Türk devletlerinden genç Türkiye Cumhuriyetine devreden tarihi süreklilik içinde süren yolcuğumuzu, inşallah 20123 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkartacağız. Malazgirt'ten başlayıp, son bir asırdır, Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta devam eden zaferlerimizde, Suriye'deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun sembolüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ilelebet yaşatmak için canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı koyan, şehadete erişen, demokrasi şehitlerimizi, bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Silivrili

hemşerilerimizle birlikte, Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Atatürk, devlet başkanlığının babadan oğula ya da hanedanının diğer bireylerine geçen bir yönetim değil de, yasama yürütme ve yargı hakkının halkta olduğu inancına dayanan bir devlet şekli seçmiştir. “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun olan idare Cumhuriyettir.” sözü ile bunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Atamız, Cumhuriyeti kurmuş ve gelecek nesillere emanet etmiştir. “Cumhuriyet, fikirci, bedence ve ilim bakımından kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek, bizim iyi düşünen, beden ve bilgi bakımından sağlam ve yüksek karakterli kişiler olmamızı istemiştir.
O, ileri görüşlülüğü sayesinde Cumhuriyeti bize teslim etmiş, onu en iyi bizim koruyacağımıza tahmin ettiğinden “Türk milletinin geleceği; bugünkü evlatlarının görüş, düşünüş doğruluğu, yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır.” demiştir. Kısacası bizler, uygar uluslarla aramızı kapatmak, onlarla çağdaşlık yolunda yarışmak için, durmaksızın çalışmalıyız. Bilimde, sanatta, daha çok ilerlemeli, Türk milletini aydınlatmalıyız. Dün olduğu gibi, bu gün de hepimize düşen görev; iç ve dış düşmanların vatan, millet ve bayrağımıza yönelik saldırılara karşı, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır.

“CUMHURİYET, BUGÜN SAHİP OLDUĞUMUZ TÜM ZENGİNLİKLERİN ADIDIR”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ey Türk Gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur” diyerek Cumhuriyetin korunmasını Türk gençliğine ilk görev olarak vermiştir. Gençlerimizin bu anlayış içerisinde, hareket ederek, 95. yılını kutladığımız bu günde, kendilerine emanet edilen Cumhuriyeti sahip çıkacağına inanıyorum. Hepimizin ortak kazanımı olan Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile Cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz.

“GEÇMİŞİMİZ, GELECEĞİMİZ, DEVLETİMİZ VE VATANIMIZ HEPİMİZİNDİR”
Atalarımızın en değerli miraslarından olan Cumhuriyetimizi ve onun sahip olduğu temel değerleri yüceltmek ve sürekli kılmak ancak huzur, güven ve barış içerisinde yaşayan, her alada görev ve sorumluluklarını bilen güçlü toplumların sahip olduğu, güçlü devletle mümkündür. Milletçe el ele verip, bu gücü oluşturmakta toplumun bütün fertlerine, önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır. Geçmişimiz, geleceğimiz, devletimiz ve vatanımız hepimizindir.”
Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Tuğba Öndül ve Güven Genç tarafından hazırlanan, öğrencilerinin sunduğu şiirli gösterileri büyük alkış aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu Şiir Yarışması'nda İlçe Birincisi olan Çayırdere Ortaokulu öğrencisi Elif Kula şiirini seslendirdi.
Kompozisyon Yarışmasında ilçe birincisi olan Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sibel Yucakın hasta olması sebebiyle eseri Şeyma Ay tarafından okundu.
Ardından Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencileri, Müzik Öğretmenleri Başak İnanç'ın şefliğinde beğeni toplayan müzik şölenlerini sundu. Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü, sahne aldıkları Halk Oyunları gösterileriyle adeta büyülediler.
Rumeli Üniversitesi Sporcu Eğitim Merkezi Jimnastik gösterileriyle kutlama programına heyecan kattılar. Turgut Reis İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterisi coşkulu anlar yaşattı.

ÖDÜL TÖRENİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu Şiir Yarışmasında İlçe Birincisi olan Çayırdere Ortaokulu öğrencisi Elif Kula, Kompozisyon Yarışması'nda İlçe Birincisi olan Sibel Yucak'ı temsilen Şeyma Ay, Resim Yarışmasında İlçe Birincisi olan Hasan Özvarnalı İlkokulu öğrencisi Defne Meriç hediyelerini Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın elinden aldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlenen Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler onurlandırıldı. Küçük Erkekler Kategorisinde takım halinde birinci olan Çağrıbey Ortaokulu, Yıldız Erkekler Kategorisinde takım halinde birinci olan Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu, Genç Erkekler Kategorisinde takım halinde birinci olan Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi takım kaptanları hediyelerini ve kupalarını Garnizon Komutanı Muhabere Binbaşı Mustafa Çokbüyük'ten aldı.
Küçük Kızlar Kategorisinde takım halinde birinci olan Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu, Yıldız Kızlar Kategorisinde takım halinde birinci olan Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu ve Genç Kızlar Kategorisinde takım halinde birinci olan Silivri Anadolu Lisesi takım kaptanlarını ödüllerini İlçe Kaymakamı Ali Partal'ın elinden aldı.

Ödül Törenin ardından okullar ve diğer kurum ve kuruluşların resmi geçidi yapıldı, kutlama programı burada son buldu.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP