Ufuk Bek

Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Sanırım, en güzel uğurlanan ayların başında gelir Ekim ayı. Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla yerini bir sonrakine bırakmak kimin yüreğinde güzel duygular uyandırmaz ki! Tüm yurtta olduğu gibi “Güzel Silivri'miz” de bu coşkudan kendi üzerine düşen payı aldı. Biz de, Silivri Çevre Derneği Yönetimi'ni temsilen, Başkan Ali Korsan'la birlikte, ilan edildiği saatte toplanma yerindeydik. Dakikalar ilerledikçe artan kalabalığın arasında, ellerimizde bayraklarımız, heyecandan yerinde duramayan çocukların ve ailelerin arasına karışarak “Cumhuriyet Bayramı” coşkusuna ortak olduk. Ve o andan itibaren, ben diyeyim yüz, siz deyin binlerce insan, yürüdüler karanlıkları aydınlatan meşalelerin ardından, soğuk havaya hiç aldırmadan. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın en sevdiğim yönlerinden biri “Atatürk ve silah arkadaşlarını” her konuşmasında (hepimizin arzu ettiği gibi) yürekten anması. İşte böyle kutlandı 29 Ekim 2021 Cuma gecesi, Silivri' de en önemli bayram...
CHP ÖRGÜT TOPLANTISI, BİR TOPLANTIDAN DAHA FAZLASI...
Geçtiğimiz haftanın dikkat çeken haber başlıklarından biri, hiç kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlediği örgüt toplantısıydı. Ben, şehir dışında olduğumdan toplantıya katılamadım. Ancak konuştuğum birçok insandan edindiğim izlenimlere göre, “bir örgüt toplantısından çok daha fazlası” olduğunu söylemek doğru bir ifade olur. Kutluyorum emeği geçen arkadaşları. Kutluyorum... çünkü, halkı heyecanlandıran her şeyin enerjisinin bir şekilde kente de yansıyacağına inanıyorum. İyi ve doğru yapılan işleri takdir etmek ne kadar kıymetli ve önemliyse, eksik ve yanlışları eleştirmek de (gereken ders çıkarılırsa) bir o kadar faydalı ve değerlidir.
Toplantı akşamı dağıtılan “CHP 2020 Faaliyet Raporu” kitapçığını baştan sona inceledim. Derginin sayfa tasarımı çok kötü; daha özenli yazı fontları seçilip, büyüklükleri ve renkleri göze daha hoş gelecek şekilde ayarlanabilirdi. (Çalışmayı yapan arkadaşlara, İBB'nin üç ayda bir yayınladığı İSTanbul Dergisi'ni incelemelerini öneririm.)
Bununla birlikte dikkatimi çeken ilk şey “BİZ” vurgusunun eksik olmasıydı. 42. sayfaya kadar büyük puntolarla atılan başlıkların genellikle “Esen” diye başlaması pek doğru olmamış. Bu yaklaşımlar ismi geçen kişiye sempatiden çok antipati kazandırır. Bana göre kullanılan ana başlıklarda “CHP İlçe Yönetimi” ön planda olmalıydı.
81. Sayfada kullanılan büyük fotoğrafta İlçe Başkanı Berker Esen'in hemen arkasında Volkan Yılmaz'ın dev ekrandan yansıyan görüntüsü oldukça dikkat çekiciydi. (Oysa başka açıdan çekilmiş bir fotoğraf da pekala kullanılabilir, rakibinin reklamı yapılmayabilirdi!)
“Siyasi intihalciliği bir kenara bırakalım ve yapılan hizmetleri beraberce sahiplenelim” vurgusu, tam da benim duygularımı yansıtan (ve yazılanlar arasında çok beğendiğim) tüm siyasi partiler için geçerli “genel” bir eleştiri olarak çok yerindeydi.
Söylenmek istenenlerin ana fikri ise 110. sayfada kendini göstermeyi başarmış. Şöyle diyor o sayfada: “Hep şunu savunduk; merkezi hükümet hizmetlerini yapacak, büyükşehir hizmetlerini yapacak, ilçe belediyesi hizmetlerini yapacak ve bizler bir hizmet yarışına gireceğiz; bu yarıştan kazanan Silivri Halkı olacak.”
Umarım ve dilerim öyle olur.

YORUM YAP