XXXXX

Cuma Yazısı

Daha önce de bir kaç kez bu konularda yazdım, şimdi hem Ramazan, hem Cuma gününü bir arada denk getirmişim, hayatta kaçırmam. Cuma sohbeti tadında okuyunuz...
 
Efendim, Silivri Müftüsü Mustafa Onat Bey, -ki kendisi harikulade efendiliği ve saygısıyla, takdir ettiğim din adamlarından biridir, üstelik soğukkanlıdır, akildir, kaç kez bu köşeden pas attıysam, iddialaştıysam da yanıt vermemeyi, sükut etmeyi tercih etmiştir.- yaptığı açıklamada, Silivri Gıda Bankası'na yapılacak yardımların, fitre ve zekat yerine geçeceğini söylemiş.
 
Gıda Bankası'nı bilmeyen yoktur sanırım, her ay 14 Bin'den fazla kişiye ulaşarak, eksiksiz bir hakkaniyet ve adaletle, saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sistemle gıda yardımı yapan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın öncülüğünde kurulan bir dernek...
 
Bu dernek, tamamen bağışlarla ayakta duruyor. Nakit bağış kesinlikle kabul etmiyor, her ay, o ay kaç kişiye yardım yapılacaksa, verilecek malzemeleri bağış olarak alıyor. Yani gidip un, bakliyat, hazır çorba, şeker gibi maddeleri bağışlıyorsunuz, onlar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
 
İşte Müftü Onat, verilecek fitre ve zekatların, bu dernek aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında bir sakınca olmadığını, bu bağışların fitre ve zekat yerine geçeceğini söylemiş.
 

Haberin devamı 05.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP