Çok Sesli Çocuk Koroları kurulacak

Çok Sesli Çocuk Koroları kurulacak

5.09.2019 09:27:37

Harmonia Ritim Sanat, geçtiğimiz günlerde yapılan anlaşma ve tamamlanan kuruluş işlemleri sonucunda Silivri'de şube açtı. Müzisyenlerden oluşan deneyimli ekip, Çok Sesli Çocuk Koroları için kolları sıvadı.
Silivri'de çocuklarımız arasında ortak bir söyleme biçimi ve ortak bir repertuar oluşturmak amacıyla kurulacak korolara 8 yaşından gün almamış ve ses değişimine girmemiş çocukların alınacağı, diksiyon, artikülasyon, ritim, nota -solfej eğitiminin koro disiplini ile verileceği öğrenildi.
Harmonia Ritim Sanat yetkilileri, verilecek eğitim hakkında şu bilgileri paylaştı: “Çok Sesli Çocuk Korolarının çocuklarımız üzerinde müzikal birikim ve ileriki dönemlerinde “profesyonel müziğe geçişlerinde sağlayacağı katkı çok önemlidir. Çocuklarımızın sosyalleşme ve kendini ifade etme güçlerini artıran Çok Sesli Çocuk Koroları ilk olarak 1979 yılında Ankara ve İstanbul Radyoları bünyesinde faaliyete başla- mışlardır ve her yıl ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde yarışma konser ve festivallerde çalışmalarını sergilemektedirler.
Korolara katılmak için yapılacak sınav tarihleri itibariyle; 7 veya 8 yaşında olmaları, gelişmeye elverişli kaliteli bir sese ve eğitimi yürütebilecek yeterli düzeyde bir müzik kulağına ve belleğine sahip olmaları yeterlidir. Çalışmalara devamlılık esastır. Çalışmalar hafta sonu veya mesai saatleri dışında, ebeveynlerin iş saatleri göz önünde bulundurularak haftada bir 1 gün ortalama 1 saat olarak yapılacaktır.”
Yapılacak seçmelerle ilgili duyuruların bir hafta öncesinden yapılacağı öğrenildi. Detaylı bilgi için 0505 286 0509 instagram @harmoniasilivri
Renginar SALİ

YORUM YAP