XXXXX

Çok Güzel Hareketler Bunlar


Uzun bir aradan sonra Silivri'de TEMA temsilciliği yeniden hareket kazandı. Seher Dertop'un görev almasıyla birlikte ilçemizde çevre ve doğaya duyarlı çalışmalar yeniden baş gösterdi.
Silivri'de sosyal yaşama hareket getiren bir iki bayanımızın çabalarını takdir etmemek mümkün değil. İnci Aydar ve Atölye Sonbahar'ın açılışı, Seher Dertop ile birlikte TEMA Temsilciliği kapsamında yapılan çalışmalar ilçemiz günlük yaşantısına hoş bir ahenk kazandırdı. Bu tarz etkinliklerin artması dileğimiz. Ayrıca gücü ve zamanı olan kişilerin bu tür güzel alanlarda değerlendirmesi sadece kişilere değil, toplumumuzun tümüne yarar sağlayacaktır.

GÖREV DEĞİŞİMİ
Dikkat edenler mutlaka fark etmiştir; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde senede bir ve daha az sıklıklarla bile gerçekleştirilen görev değişimlerini. Bizde böyle değişikliklere gidilme bir zafiyetin göstergesi olarak yorumlanır. Oysa bir süre sonra görev heyecanı veya sorumluluğunu yitiren kişiler ve pozisyonlarıyla ilgiyi yeniden düzenleme zorunluluktur. Bu değişimin yapıldığı birim kadar yönetim kademesinin tümüne dinamizm ve görev bilincine süreklilik gelecektir. "Kapağı nasıl olsa belediyeye attım" mantığı ile verilen görevi tekrar tekrar hak ettiğini kanıtlamak yerine gereğinden fazla rahatlığı kaldıracak bir konforumuz bulunmuyor ne yazık ki. Yerel yönetimler bürokrasinin en aza indirgendiği, halk memnuniyetini en üst düzeyde karşılanacağı bir döneme girdi. Hizmet iddiasıyla talep edilen desteklerin karşılığında beklentiler de doğal olarak büyük oluyor.

SESSİZLİK
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanlığı'na yeniden aday olan Necati Özkök, tatildeydi. Sessizliğinin nedenini merak edenlere duyurulur. Ama geri döndü bunun tasası da kime düşer biliyorsunuz.
CHP Örgüt toplantısının ardından eleştiri oklarının hedefi haline dolaylı da olsa gelen AKP de bu aralar sessiz! CHP'de kongre sürecinin neden olduğu hararet nedeniyle pek AKP'yi düşünmeye vakit kalmadığı anlaşılıyor. Ama bazı eleştirilere de hak vermemek mümkün değil. Örgütün başı seçilmiş belediye yönetiminin, başkanının ihtiyaç halinde yanında, arkasında olduğunu hissettirmeli. Belediye başkanının söyleyemeyeceği, ön plana çıkamayacağı siyasi mücadelelerde sorumluluğunu yerine eksiksiz getirmeli. İlçe Başkanlığı pozisyonu bu açıdan son derece önemli. Örgüt veya teşkilatın toparlanması kadar iktidar ve muhalefet için de önemli bir sac ayağıdır ilçe başkanlığı. İktidarın ve muhalefetin yumuşak karnı kadar, güç aldığı alanı haline getirmek de mümkün. Tabi rahat yol almak adına ikinci şık daha anlamlı.

KİM KİMİ SEVER?      
Beyaz karayı, sinek yarayı, zengin parayı, Yemek tuzu, rakı buzu, maymun muzu, Ördek kazı, güzel nazı, aşık sazı sever Kuş darıyı, çiçek arıyı, erkek karıyı,
Ana çocuğu, çoban gocuğu, yumurta sucuğu,
Ocak közü, kirpik gözü, ozan sözü sever
Garip sılayı, yiğit halayı, tencere kalayı,
Davul zurnayı, avcı turnayı, deve hurmayı,
Alın kelini, cömert elini, cimri dilini sever
Çöl yağmuru, çizme çamuru, oklava hamuru,
Tembel yatmayı, geveze atmayı, pazarcı satmayı,
Şişe tıpayı, şarap kupayı, eşek sopayı sever
Ebe bebeği, kahve dibeği, çengi göbeği,
Memur masayı, ermiş asayı, hakim yasayı,
Haylaz döveni, dalkavuk öveni, hergele söveni sever
Sarhoş dostunu, ayı postunu, yaşlı bastonu,
Hatip lafı, suçlu affı, açıkgöz safı,
Orman çamı, kedi damı, işçi zammı sever
Mektup pulu, zampara dulu,
Tanrı kulu sever de
Sen? Kimi Seviyorsun?

YORUM YAP