“Çocuklarımızın düşleri için çocuk katillerinin peşindeyiz!”

“Çocuklarımızın düşleri için çocuk katillerinin peşindeyiz!”

9.07.2018 10:01:33

 KESK, DİST, TMMOB, Ankara Tabip Odası ve ASMMMO çocuk şiddet ve istismarına karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Ülke genelinde her geçen gün daha da artan şiddet ve istismara karşı KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, TMMOB Ankara İKK, Ankara Tabip Odası ve ASMMMO İzmir Caddesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
Ortak açıklamayı gerçekleştiren üye sendikası Tüm Bel-Sen Ankara 2 No'lu Şube Kadın Sekreteri Filiz Koçak, şiddet vakalarının son 16 yıldır artarak devam eden toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade ederek, “Çocuklar topluma aittir. Çocuklar geleceğimizdir ve bizler geleceğimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.
Türkiye'de günde 32 çocuğun kaybolduğunu, TÜİK verilerine göre 2008-2016 yılları arasında kaybolan çocuk sayısının 104 bin 531 olduğunu dile getiren Koçak, “Kadına ve çocuğa yönelik cinsel istismar ve şiddet vakaları son 16 yılda artarak devam eden toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Bu suçlar cinsel edim değil şiddet eylemleridir. Hükümet yetkililerinin idam ve hadım cezalarını dillendirmekteki amaçları ise görev ve sorumluluklardan kaçmak anlamına gelmektedir. Çözüm çocuk merkezli politikalar, koruma, eğitim, caydırıcı hukuki cezalardır. Gelinen noktada iktidarın eğitim, kadın, aile, hukuk, adalet, demokrasi anlayışının payının büyüktür. Çocuklarımızı sokaklara, parklara çıkarmaya korkar olduk.” diye konuştu.

GEZİCİ: BUNLAR ÇOCUĞU VE KADINI META GÖREN ANLAYIŞIN UZANTISIDIR”
Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de yaşanan şiddet olaylarının ve artan istismar vakalarının tesadüf olmadığını belirterek, “Çocuk yaşta evliliklere izin verildi. 4+4+4 sistemine geçildi. ‘Bir kereden bir şey olmaz' dendi. Bunlar çocuğu ve kadını meta gören anlayışın uzantısıdır” dedi.

Haber
Merkezi

YORUM YAP