Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi tanıtıldı

Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi tanıtıldı

27.09.2021 10:19:30

Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi kurucusu Ulaş Velioğlu ve Okul Müdürü Osman Akgül, düzenledikleri basın toplantısında 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Silivri'de hizmete açılan okullarını tanıttılar.

BU BİR TANITIMDIR

Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi kurucusu Ulaş Velioğlu ve Okul Müdürü Osman Akgül, 26 Eylül 2021 Cumartesi günü, akademik kadrolarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Velioğlu, salgın sürecinde verdikleri eğitim hizmetine ilişkin bilgi verdi, zorlu sürece rağmen bünyelerine yeni eğitim kurumunu daha katmanın gururunu yaşadıklarını paylaştı.

VELİOĞLU: ZORLU SALGIN SÜRECİNİ ÇİZGİ TV UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU'YLA BAŞARIYLA ATLATTIK

2021-2020 Eğitim-öğretim yılında Silivri'de hizmete açılan Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi hakkında bilgi paylaşan Velioğlu,şöyle konuştu: “Çizgi Koleji, Silivri'de anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 7 yıldır hizmet veriyor. Başarılı kuşaklar yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.

Salgın sürecinde ülkemizde çok büyük aksaklıklar yaşandı ama biz Çizgi ailesi olarak kurduğumuz Çizgi TV Uzaktan Eğitim Platformu ile süreci başarıyla atlattık.

“ÇİZGİ AKADEMİ KURS MERKEZİ VE ÇİZGİ YAZILIM ANADOLU LİSESİ'Nİ AÇTIK”

Son bir 1.5 yılda birçok eğitim kurumu sıkıntı yaşarken, biz Silivri'de hem mevcut kolejimizin potansiyelini arttırdık hem Çizgi Akademi Kurs Merkezi'ni açtık. En nihayetinde burada da Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi'ni açmanın gururunu yaşıyoruz.

“ALANINDA ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR OKUL TÜRÜ”

Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi, alanında çok fazla örneği olmayan bir okul türü. Yaklaşık 22 yıldır eğitim-öğretim alanında faaliyet gösteren kurumlarım var. Hep şunu hayal ettim; dünyanın ve ülkemizin geleceğini iki kelimeyle tarif et deseler; tarım ve yazılım derim. Buna hala inanıyorum.

“TARIMDAN SONRA YAZILIM LİSESİ KURMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Bildiğiniz üzere ülkemizin ilk ve tek tarım lisesi ilçemizde kuruldu. Eski Belediye Başkanımız Özcan Işıklar döneminde onun öncülüğünü ve kuruculuğunu yaptım. Sağ olsun şimdiki Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz da başarıyla devamını sağlıyor. Tarımdan sonra yazılım anlamında da bir lise kurmuş olmanın keyfini ve gururunu yaşıyoruz.

YAZILIM LİSESİNİN ÜÇ TEMEL ÖZELLİĞİ

Yazılım Anadolu Lisesi'nin içeriğinden bahsetmek istiyorum. Üç temel özelliğiyle ifade edebiliriz. İngilizce ağırlıklı bir okul olacak. Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerimiz görev alacak. Yazılım biliyorsunuz İngilizce. Dolayısıyla okulun önemli bir eğitim programı İngilizce olacak.

İkinci temel ve en önemli özelliği; yoğun yazılım dersleri. Bilgisayar ve yazılım mühendisi arkadaşlarımız bu süreci yürütüyor. Temel Kodlama dilleri öğretiliyor. Web ve grafik tasarımı yapabilmesi için her türlü altyapı oluşturabilecek programlama dilleri ve işletim sistemleri öğretiliyor.

Yazılımın dünyadaki ve ülkemizdeki önemi biliniyor. Özellikle salgın sürecinde önemini bir kez daha görmüş olduk. Belki 2035 yılının vizyonu günümüze çekilmiş oldu. Artık ilkokul 1. Sınıf öğrencisi, anne babadan destek almadan uzaktan eğitime bağlanabilecek teknoloji okur yazarlığını öğrenmek zorunda kaldı. Dolayısıyla ne iş yaparsanız yapın, hangi alanda uğraşırsanız uğraşın artık yazılım olmazsa olmaz. Yapay zekâ dünyada birçok alanda yaygınlaşmış durumda,teknolojinin tam da merkezinde olan bir kavram. Biz de Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi ile Türkiye'mizde gerçekten dünya standartlarında milli yazılımcıların çıkabileceği bir alanı oluşturduk.

Dediğim gibi okulun üç temel özelliği var; birincisi İngilizce ağırlıklı olması, ikincisi yazılım derslerinin olması, üçüncüsü de en nihayetinde bir Anadolu Lisesi olması. Yani bu okulun devamında gençler, üniversiteye gidecekler. Bu süreci çok ciddi bir akademik kadro ile yönetiyoruz. Normal Anadolu Liselerinde olan Matematik, Fizik, Kimya gibi dersler de var. Alanında çok başarılı, bölgemizde isminden bahsettiren değerli öğretmen kadromuz da okulumuzun sacayağını oluşturuyor.

Gençlerimiz buradan mezun olduğunda iyi derece İngilizce öğrenmiş olacak, yazılım altyapısını güçlü bir şekilde öğrenmiş olacak ve dilediği üniversiteye gidebilecek akademik altyapıyı kazanmış olacak. Okulumuzun kısaca özellikleri böyle.”

Basın toplantısı daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Çizgi Yazılım Anadolu Lisesi'nin 2. Şubesinin de Avcılar'da açılacağı öğrenildi.

Kurucu Ulaş Velioğlu ve Okul Müdürü Osman Akgül, daha sonra okulu gezdirdi, teknolojik imkânlar hakkında bilgilendirmede bulundular.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP