Çilli minikleri sevimli dostlarıyla bir arada

Çilli minikleri sevimli dostlarıyla bir arada

8.10.2016 07:55:40

Özel Çilli Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sahildeki sevimli dostlarını hem sevdiler, hem beslediler.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ilçemiz okul öncesi kurumlarında da çeşitli etkinliklerle kaydedildi. Özel Çilli Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri, hep birlikte Silivri Sahiline gelerek hem deniz havası aldılar, hem de burada bulunan sevimli dostlarını sevdiler ve beslediler.
Bilindiği gibi yaşam için gerekli olan her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı. Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altında. İnsan sayısı çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri gün geçtikçe azalıyor. Mevcut değerlerimizi ne yazık ki hızla kaybettiğimiz yapılan tespitler arasında. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlatmamız açısından çok önemli.
Özel Çilli Anaokulu öğretmenleri de bu konuda miniklere gerekli bilgileri verdiler, nelere dikkat etmeleri ve neler yapmaları gerektiği ile ilgili önerilerini paylaştılar. Sevimli dostlarını besleyerek sevme fırsatı da bulan Çilli minikleri, bu önemli günü kaydederken, mutlu ve heyecanlı anlar yaşadı.


Renginar SALİ

YORUM YAP