XXXXX

Chpli Meclis Üyemizin, Akpli Listeye Desteği


Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde "meslek ilkeleri, kamu ve toplum yararı" doğrultusunda sürdürülmekte olan çalışmaları daha da geliştirerek birlikte sürdürebilmek amacıyla 13-14 Mart 2010 tarihinde gerçekleşen 41. Dönem Olağan Genel Kurulu'nda aday olan mevcut yönetimin desteklediği Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar meslektaşlarının büyük çoğunluğunun oyu ile seçimleri kazandı.

Kongrede yarışan üç listeden ikincisi Kadir Topbaş ve AKP destekli "Tüm Mimarlar Platformu". Platformun afişlerinin İMP (İstanbul Metropoliten Planlama) başta olmak üzere çeşitli belediye birimlerinde yaygın olarak asıldığı belirtiliyor.

Konunun Silivri'yi ilgilendiren boyutuna gelelim:
İBB Başkanı Kadir Topbaş ve AKP destekli olarak bilinen listede delege adayları arasında AKP Silivri İlçe Başkanı ve Silivri ile İBB AKP Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş, Ertaç Öner, İlker Dağlıoğlu ile Güngör Aknesil'in yanı sıra Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Taylan Memiş'in de yer alması dikkat çekti.

CHP'li belediye meclis üyemiz Taylan Memiş'in açıkça AKP destekli olduğu bilinen oda yönetim listesine destek vermesi ile ilgili yorumu kamuoyuna bırakıyorum.
Bazı hassasiyetlerin, etik değerlerin, parti bağlılığı ve ilkelerin hiçbir koşulda göz ardı edilemeyeceği hatırlatmasında bulunarak.

Belki Taylan Memiş'in bu konuyla ilgili bağlı bulunduğu parti tabanına mantıklı bir açıklaması vardır. Yaptığı hareketi partili ve meslektaşları anlamlandırmakta güçlük çekiyor da.

Diğer yandan yeniden güven tazeleyen Çağdaş Demokrat Toplumcu Mimarlar'ın delege listesinde Silivrili Mimarlardan Sinan Özkan, Aykut Batur ve Şeniz Yılmaz yer aldı.

MUTLU SENELERE!
Hürhaber Yazı İşleri Müdürü Engin Akın'ın doğum günü bugün. Hızla yaşlanıyor! Şaka bir yana mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum. Yeni yaşında her şey gönlünce olsun Engin.

KARAKAŞ, PERŞEMBE'YE
KADAR SÜRE İSTEDİ
Oldukça titiz bir süreçten geçti AKP'nin İlçe Başkan ataması. Metin Karakaş, aynı özeni yönetim belirlemesinde de sergiliyor. İl Başkanlığı'ndan Perşembe gününe kadar süre istemiş aldığım bilgilere göre. Karakaş'ın yönetimine girmek için rağbet fazla anlaşılan. Gümüşyaka'dan Kirazpınar, Silivri'de Ceylan, Aksu Ailesi'nden yeni transferler gerçekleştiren AKP, bugüne kadar görmediği bir yönetim ile siyaset sahnesine çıkmaya hazırlanıyor.
Bunun yanı sıra İlçe Başkanı partiler üstü bir danışma meclis sürecini de işletme hedefinde olduğunu sıkça dile getirmekte.
Filmin fragmanları epey çarpıcı, tamamını görmek gerekir yine de.

GÜNÜN SÖZÜ
İhtiras, geminin yelkenlerini şişiren rüzgardır: Bazen gemiyi batırdığı olur ama onsuz gemi yerinden kımıldamaz.
Voltaire

YORUM YAP